Ukens rimelige vin kommer fra Piemonte. Nærmere bestemt fra Roero.

Om du ikke har hørt om Roero før, så er det kanskje ikke så rart. Selv om distriktet har eksistert i uminnelige tider, er det vel først de siste ti, femten årene at det har blitt mer kjent. Egentlig så har det tatt veldig kort tid å etablere seg som et godt og ikke minst rimeligere alternativ til Barolo og Barbaresco med sine langt mer kjente DOCG.

Azienda Agricola Malvirà

Azienda Agricola Malvirà har vært en av flere gode produsenter som har bidratt til å gi Roero-regionen et viktig ansikt utad. Gården ble grunnlagt på 1950-tallet av Guiseppe Damonte. I dag drives Malvirà av samme familie i regi av brødrene Massimo og Roberto Damonte, som på tradisjonelt og fornuftig vis har delt de sentrale oppgavene mellom seg. Massimo driver den delen av virksomheten som omfatter vinmarkene, Roberto arbeider med vinifikasjon og salg. Og kvaliteten på vinene hos Malvirà har røket i været siden brødrene overtok.

Malvirà produserer et tyvetalls viner, i underkant av ti hvite basert på druene favorita, arneis og sauvignon blanc, og også kombinasjoner av disse. I tillegg kommer omtrent like mange røde viner produsert på barbara, nebbiolo og bonarda alene eller som en miks av disse. I dag omfatter Malvirà 42 hektar vinmark, den totale produksjonen er årlig på rundt 200 000 flasker.

Malvirà Roero Arneis 2018. Italia, Piemonte. Pris kr. 164,90 Poeng 86/100

Drua er Arneis. Vakker gulgrønn farge. Meget bra duft av epler, sitrus og små hint av akasia. Smaken har en lekker fedme, god fylde og en tett på perfekt balanse. Lever opp til duften med sin sitrus. En lang og god ettersmak med en lett snert på slutten. Her er det virkelig mye vin og Piemonte for pengene. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.