Azienda Agricola G.D. Vajra holder til i kommunen Barolo. Og det var egentlig ikke noen selvfølge at Aldo Vajra skulle ble en vinbonde.

Eventyret om Azienda Agricola G.D. Vajra startet egentlig i maidagene i 1968. Det var den gangen 15 år gamle Aldo Vajra ble plukket opp av pappa under studentdemonstrasjonene i Torino og ble sendt til besteforeldrene som drev med druedyrking i Barolo.

Resultatet av besøket på besteforeldrenes gård var at Aldo ble totalt forelsket i landskapet og vinen. I 1972 arvet han gården etter besteforeldrene og flyttet til Barolo sammen med sin unge hustru. Problemet for Aldo, var at han var for ung til å få banklån men allikevel fikk han den fem hektar store eiendommen til å vokse. På grunn av hans ungdom og pengemangel har han alltid planlagt meget langsiktig. Så langsomt og metodisk har de bygget opp gården til dagens størrelse med nærmere 50 hektar vinmark. Og fortsatt kjøper de opp vinmark… om de synes den er bra nok. En annen ting, er de var blant de første i Piemonte som la om til økologisk drift og alt høstes for hånd. I dag er det søskene Giuseppe, Francesca og broren Isidoro Vajra som drifter Azienda Agricola G.D. Vajra.

Vajra Monterustico Dogliani 2019. Italia, Piemonte. Pris kr. 204,90 Poeng 89/100

Drua er Dolcetto. Flott mørkerød farge. Frisk og ungdommelige duft av mørke bær og bittelitt urter. Frisk og fruktig smak med en riktig god fylde. Samme mørke bær som i duften. Perfekt balansert syre. En god tannin. Lang, tørr ettersmak. Lekkert. En vin som vil fungere sammen med rødt kjøtt og høstens sopp. Meget bra kjøp!!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.