Under festivalen i Tromsø fikk jeg en rekke spørsmål om hvorfor jeg kun skriver om vin som jeg mener er bra eller meget bra.

Det er det flere grunner til. Jeg er så heldig at jeg får smake mye forskjellig vin. Noe er fantastisk, noe er bra og veldig mye er ikke spesielt morsomt. All vin jeg smaker havner i notatboken min med korte beskrivelser som stort sett bare jeg forstår. Og siden jeg ikke har tid og mulighet til å skrive om alle vinene, besluttet jeg for noen år siden at jeg ville kun skrive om viner jeg vil anbefale. Om noen synes det er feil, la meg få høre det.

Jeg bruker Parkers poengskala.

50 – 59: Vin med betydelige feil – styr unna !
60 – 69: Lav kvalitet, karakterløse viner – anbefales ikke !
70 – 79: Moderat kvalitet. Viner uten særpreg og kompleksitet
80 – 89: God til meget god kvalitet. Viner med karakter og egenart ( terroir).
90 – 95: Fremragende kvalitet. Viner med kompleksitet og stor karakter.
96 – 100: Eksepsjonell kvalitet. Viner med stor kompleksitet og harmoni.

Jeg har aldri møtt noen vin som jeg vil gi hundre poeng, men kanskje en dag gjør jeg det.
Her er noen av vinen jeg smaker men som jeg normalt ikke skriver om på Godt Drikke.

Torre Oria Gran Reserva 2014. Spania, Valencia. Pris kr. 115,90 Poeng 77/100

Tempranillo (Tinto del Pais) 70%, Cabernet Sauvignon 30%. Mørkerød farge. Duft av solbær og fat. Bitte litt urter. Bra fylde og sødme, frukt med en bra syre. En god tannin. Tørr og bra ettersmak. Passer til lam.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2018. Chile, Central Valley. Pris kr. 114,90 Poeng 75/100

Laget på Cabernet Sauvignon 86%, Syrah 6%, Cabernet Franc 2%, Petit Verdot 3%, Petite Syrah 3%. Mørk, litt ung blårød farge. Duft av solbær og med hint av urter. En bløt og fruktig smak med solbær. Ok ettersmak.

Alma de Tango Malbec Rosé 2018. Argentina, Mendoza. Pris kr. 99,90 Poeng 72/100

Drua er Malbec. Lys rosa farge. Duft av røde bær og bitte litt urter. En fruktig smak med en røde bær som i duften. En grei syre og ettersmak. I forhold til pris er det en grei drikkevin

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.