Ukens rimelige viner.

Det er mandag og tid for ukens rimelige viner.

Denne gangen er vinene dominert av Italia. Men det har sneket seg inn en spennende tysk hvitvin fra Rheinhessen. Denne gangen har jeg sett etter mye nytelse for pengene.

Hvitvin.

Weingut Stadt Mainz Rhein Riesling Trocken 2015. Tyskland, Rheinhessen 85 poeng.

Her er den virkelig mye vin for pengene. Lys gulgrønn på fargen. Fin duft av blomster, sitrus og epler. Smaken lever fint opp til duften med god friskhet, sitrus og epler. En god ettersmak. En vin som vil passe fint sammen med lyst kjøtt eller skalldyr. Bra kjøp.

Rødvin.

Palladino Barbera d’Alba Superiore 2014. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba 86 poeng

Dyp rød på fargen. Fin duft av mørke bær som kirsebær, hint av blomst og fat. Smaken lever på lange veier opp til duften med sine mørke bær. Ung, god fruktighet med bra balansert syre og sødme. Lang og fin ettersmak. Vil nok bruke denne til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Ruvei Barbera d Alba 2012. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. 85 poeng.

Små 105 kroner for denne vinen, er nest inntil utrolig. For den prisen for man en vin som har fin rubinrød farge. Dufter av kirsebær og frukt. En smak som er virkelig bra balansert, bra frukt og en frisk munnfølelse. En riktig bra ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Marrone Barbera Sofia 2015 Italia, Piemonte. 82 poeng

Vinen er nesten blårød på fargen. En ung og ok duft av røde bær, hint av urter. Smaken er bløt og rund. Helt grei syre og bra balansert mot sødmen. Bra ettersmak. Man kan bruke den til pasta, men aller best som kosevin. Bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.