Gløgg og advent er noe som hører sammen.

Varmt drikke mot det kalde og ufyselige været ute, krydderdufter av jul og ikke minst, så er gløgg en god anledning for å samle venner, familie og andre kjente rundt et bord for samtaler og vennskap.

Men det er ikke alltid man har lyst eller tid til å lage en riktig gløgg fra bunnen av med vin, krydder og hva man nå ellers vil ha i en gløgg. Godt Drikke har prøvd noen av de gløggene man finner på vinmonopolet..

Terning 6Heisser Hirsch Glühwein

En gløgg som er laget på 100% merlot. Mørkerød på fargen med fine dufter av jul, som anis, appelsin, nellik og kanel. Smaken er merkelig nok fruktig med en sødme som ikke er for dominerende. Fin ettersmak. Passer glimrende sammen med nøtter, rosiner og pepperkaker. Meget bra kjøp.

terning 5Hellstrøm Gløgg

En klassisk gløgg med en klassisk duft av jul. Her finner man både kanel, ingefær og kardemomme.  Smaken er rund og søt og den lever riktig bra opp til duften med alle julens kryddersmaker. Det er bra sødme, men oppleves litt for dominerende. Men når det er sagt, en gløgg som er et meget bra kjøp.

Terning 3Trollgløgg

Rubinrød på fargen, med en bra duft av vanilje, kardemomme og appelsinskall. Savner kanskje litt nellik. Ikke for søt, men mangler litt mer syre. Lang, krydret ettersmak. Pepperkakene fungerte glimrende sammen med gløggen. Bra kjøp.

Terning 2Blossa Vinglögg

Tett på rødblå på fargen. Duft av rosiner, nellik, kanel og kardemomme. Smaken har både kanel, pomerans og nellik men den blir alt for søt for meg.

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.