Pressemelding.

Matua tok den gjeveste prisen av alle da de for noen dager siden ble kåret til “New Zealand Wine Producer of the Year”.

Det var den prestisjetunge organisasjonen ”International Wine and Spirits Competition (IWSC)” som sto for utnevnelsen. For Matua, som produserte New Zealands første Sauvignon Blanc i 1974, var konkurransen en stor suksess med til sammen 12 medaljer, inkludert «Gold Outstanding» for 2013-årgangen av Matua Single Vineyard Pinot Noir,fem «Silver Outstanding», fire «Silver» og én «Bronze».

Dette betyr at Matua har mottat tittelen “New Zealand Wine Producer of the Year» eller «New Zealand Winemaker of the Year» i store internasjonale vinkonkurranser fire år på rad. Matua vant årets trofe i konkurranse med andre newzealandske vinprodusenter som Giesen, Kim Crawford og Bancott Estate.

Greg Rowdon, Matuas sjefsvinmaker er svært fornøyd med resultatet.

xr0pwx2b4czze46xy2h6
Greg Rowdon, Matuas sjefsvinmaker.

-Mer enn noen gang produserer New Zealand viner som blir anerkjent globalt så å bli kåret til «New Zealand Wine Producer of the Year» av IWSC er ikke bare et kvalitetsbevis, men det sier også noe om bredden i porteføljen og Matuas konsistente høye standard, sier Rowdon.

-Vi meldte på 12 viner og fikk 12 medaljer, så vi er veldig glade for 100% uttelling. Det var ikke en bestemt vin som stod for medlajesankingen, men porteføljen som helhet, leverte gode resultater. Og det er det som er vårt endelige mål.

International Wine & Spirit Competition ble Grunnlagt i 1969 og er anerkjent som den den mest prestisjefylte og respekterte vin- og spritkonkurransen i hele verden. Det deltok vin fra nesten 90 land som ble bedømt i en  totrinns bedømmelsesprosess. En prosess som skjer over en seks måneders periode for å sikkerstille at IWSC gir bransjens mest troverdige resultat.

Om Matua

Matua ble grunnlagt i 1969 da Bill og Ross Spence startet i et lite skur i West Auckland. I 1974 skapte Matua vinen som gjorde New Zealand berømt som vinland. Det var året da de dyrket landets første Sauvignon Blanc. Langt fra en velkjent drue da, men nå er Sauvignon Blanc New Zealands største eksportprodukt.

For Matua handler det i dag ikke bare om å produsere god Sauvignon Blanc – teamet er også opptatt av å være verdensledende på Pinot Noir og Chardonnay. Matua er i dag en av New Zealands mest premierte og internasjonalt anerkjente vinprodusenter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.