Ukens rimelige viner kommer alle fra Rhône Sør.

Her er landskapet mildere, mindre dramatisk og værforholdene mindre ekstreme enn i den nordlige delen av Rhône. Klimaet er mildt, noe som i stor grad og gjøre livet enklere å leve. Druemangfoldet er større og spennet mellom kvalitetene bredere, enn i nord. Av druene som dyrkes, er Grenache viktigst, men også Mourvèdre, Syrah, Cinsaut og Carignan dyrkes det mye av.

Texier Cairanne 2014 Frankrike, Rhône Sør, Cairanne. Pris kr. 154,90. Poeng  88/100

Mørk rød på fargen. En lekker duft av mørke bær, litt blomst og hint av urter. Fruktig på smaken med bær og krydder. Riktig bra balansert syre og sødme. Fin ettersmak. En vin som kan brukes til lyst kjøtt og sammen med gode venner. Løp og kjøp

Jaume Côtes du Rhône Réserve Grand Veneur Rouge 2015. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône Pris kr. 149,90 Poeng 86/100

Mørk rød på fargen. Bra duft av mørke bær, hint av urter og vanilje. God frisk smak som lever riktig bra opp til duften. Riktig bra balanse og en bra ettersmak. Vil passe fint sammen med lam. Meget bra kjøp.

La Ciboise 2015. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Lubéron. Pris kr. 139,90 Poeng 86/100

Fin rød farge. Bra duft av mørke og røde bær. Små hint av urter og blomster. Smaken har fin fylde, frisk med bra bær toner. Bra balanse mellom syre og sødme. Bra ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.