Ukens Øl.

Det franske bryggeriet, Brasserie La Pigeonnelle holder til i Loire. Nærmere bestemt i Céré-la-Ronde, Touraine. Og er et av de mest spennende håndverksbryggeriene i hele Frankrike.

Det er Hardouin-brødrene, Ludovic og Stéphane, som eier og driver bryggeriet. I flere år importerte de belgisk øl og distribuerte det i Paris. Etter i flere år ha irritert seg på at Heineken og Kronenbourg hadde enerett på alt ølsalg i Frankrike, bestemte de seg for å produsere øl selv. Og de ble veldig hurtig kult blant øl-elskere i Frankrike.

Men før de i det hel tatt startet noen produksjon, vurderte de ulike steder å starte bryggeriet sitt. Etter mye frem og tilbake, fant de ut at om de slo seg ned i Loire, så ville få kort vei til gode, lokale bønder som kunne levere alt de trengte av råvarer. Og det med korte avstander var viktig for det lokale og håndverkspregede ølet de ønsket å lage. I tillegg var det i Loire god tilgang til økologiske råvarer, noe som var ambisjonen å bruke i alle de forskjellige bryggene.

Det ble derfor til at Ludovic og Stéphane flyttet inn i familieeiendom i Céré-la-Ronde, Touraine i Loire.

I 2003 var det første ølet klart for markedet “La Loirette”. Et av Frankrikes  kultøl som vokste opp sammen med naturvinene. Ølet er en saison i belgisk farmhouse stil og laget så enkelt som mulig.  Alle øl fra Brasserie la Pigeonelle er upasteurisert, ufiltrerte og gjæret på flaske slik man opprinnelig gjorde det.

Loirette. Frankrike, Loire, Touraine. Pris kr. 49,90

Her er det ingen dikkedarer, ølet er brygget på vann, malt, hvete, humle, gjær. Fin disete lysegyllen farge som tenderer mot det oransje. Bra skum. Frisk duft av eple, sitrus, malt. Samme friskheten i smaken som på duften. God balanse mellom sødme og bitterhet. Lang og god ettersmak. Kan gjerne brukes til fisk, men aller best til kos. Meget bra kjøp. Et øl som vil passe glimrende til sommervarmen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.