Loire kalles Frankrikes hage. Noe jeg har skrevet mange ganger. Og det er det god grunn til.

Landskapet ved elven Loire er et sjeldent vakkert, frodig syn. Et landskap som både inneholder storslåtte borger og slott, samt en rekke vakre gamle landsbyer. Jeg mener det ikke er en tilfeldighet at Loire finnes på UNESCOS liste over verdensarvområde. Også vinen bærer preg av det landskapet de er dyrket i. Ikke det at jeg mener vinen skulle være på UNESCO sin liste, men når de er som best, er de virkelig fantastiske.

Jean-Marie Berthier

Jean-Marie Berthier er en av vinbøndene som skaper disse fantastiske viner. Han slo seg ned i Sainte-Gemme-en-Sancerre i 1983 og siden da har han, og på senere år hans sønner, utviklet og skapt noe spennende ut av Vignobles Berthier. De har i dag 19 hektar, fordelt på gårdene Domain Clairneaux i Sancerre og Domaine Montbenoit i Coteaux du Giennois.

Berthier Domaine des Clairneaux Sancerre Rosé 2017. Frankrike, Loire, Sancerre. Pris kr: 209,90 Poeng 88/100

Vinen er laget på hundre prosent Pinot Noir. Fin lys rosa på farge. God fruktig duft med røde bær og en anelse urter. Frisk og fruktig smak med bra fylde. Lever fint opp til duften. Riktig bra syre og sødme. Meget bra  ettersmak. En vin som passer aller best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.