Ukens rimelige viner, er tysk kvalitet for alle pengene.

Dels er det to hvitviner fra Weingut Dönnhoff som har blitt kåret som Europas beste vinprodusent for noen år siden. Og så er det en mektig bra kosevin fra Villa Wolf. En vinprodusent som jeg har stor respekt for. Med andre ord, her er det tre seksere på terningen.

Dönnhoff Riesling 2017. Tyskland, Nahe. Pris kr. 132,- Poeng 86/100

Gulgrønn farge. God duft av sitrus, epler og en anelse blomstereng. Smaken er frisk og fruktig med en fin fylde. Lever opp til duften med sin sitrus og epler. Bra balansert syre og sødme. En meget bra ettersmak. En vin som fungerer til både skalldyr og til kos. En ekte løp og kjøp vin.

Dönnhoff Riesling Trocken 2017. Tyskland, Nahe. Pris kr. 134,90,- Poeng 86/100

Lys, lys gulgrønn farge. Meget bra duft av grønne epler, sitrus og med en anelse vinbergsfersken og blomster. Smaken er fruktig, frisk med en fin fylde. Veldig bra balansert. En frisk og fruktig ettersmak. Skal du ha ferske reker i sommer, er dette vinen til. Meget bra kjøp.

Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2017. Tyskland Pfalz. Pris kr. 145,- Poeng 87/100

Bare for å ha sagt det, her er det utrolig mye vin for pengene. Lys rosa på farge. Herlig duft av røde hagebær, bitte litt sitrus og en anelse blomst. Smaken er frisk, fruktig med bra fylde. Lever fint opp til duften med sine hagebær og sitrus. Bra balansert. En tørr og fin ettersmak. En vin jeg synes passer glimrende til kos. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.