Det er ikke ofte det dukker opp mikro-øl fra Tyskland på Vinmonopolet. Men denne gangen er det berliner bryggerier «Superfreunde» som står bak ukens øl.

Mikrobryggeriet ble grunnlagt 2015 av Michael Arndt og Stefan Schröer. De hadde brygget øl lenge, men det var først da de kjøpte et pannekakehus på Berlin-Friedrichshain, at det ble fart på bryggingen. For hva var vel et pannekakehus uten eget øl? Målet for bryggingen, var å skape øl med „echten, ursprünglichen Biergeschmack“ og ølet skulle være så godt at det ble deres favorittøl. Og man får vel si at de lykkes. I dag selges ølet deres i spesialbutikker i hele Tyskland samt at en rekke utesteder som har spesialisert seg på øl fra mikrobryggerier.

Superfreunde Till Death Old Scool Ale. Tyskland. Berlin. Pris kr. 38,10

Ølet er brygget på malt, gjær vann og Chinook – , Hallertauer Magnum- og Cascade humle. Typen er en altbier og har en fin lys gyllenbrun farge. Et fint besj skum. Duften er virkelig god, med humle og en fin tone av fruktighet urter. Smaken er fyldig og med en meget bra balansert. Tørr, frisk og en lett bitter ettersmak. Et øl til kos og er et løp og kjøp øl.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.