Ukens Øl.

Loiredalen er Frankrikes hage med de vakreste slottene, den beste maten og de fineste vinene. Det er der Brasserie La Pigeonnelle holder til. Nærmere bestem i Céré-la-Ronde, Touraine. Et av de mer spennende mikrobryggeriene i Frankrike.

Det er Hardouin-brødrene, Ludovic og Stéphane, som eier og driver bryggeriet. I flere år var de øldistributører i Paris, men etter mange år med Cantillon og Dupont, ville de heller brygge sitt eget øl.
Etter mye søken og leting, bestemte de seg for Loire. Dels ville de få kort vei til alt det de trengte av økologiske råvarer, dels nærheten til Paris. Det var derfor at Ludovic og Stéphane flyttet inn i en familieeiendom i Céré-la-Ronde, Touraine i Loire.
I 2003 var det første ølet klart for markedet. En saison, “La Loirette”. Og er det noe som et ambisiøst, nytt mikrobryggeri behøver, så er det et første øl med suksess. Loriette er et sånt øl.

Loirette Frankrike, Loire, Touraine. Pris kr. 46,90 

Her er det ingen dikkedarer, ølet er brygget på Vann, malt, hvete, humle, gjær. Fin disete lysegyllen farge som tenderer mot det oransje. Bra skum. Frisk duft av eple, sitrus, malt. Samme friskheten i smaken som på duften. God balanse mellom sødme og bitterhet. Lang og god ettersmak. Kan gjerne brukes til fisk, men aller best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.