Ukens anbefalte er to spennende viner fra Burgund.

Domaine Germain Père & Fils er en familiedrevet vingård med en rik historie i hjertet av Burgund. Deres vinstokker ligger i den pittoreske landsbyen Saint-Romain, ved foten av en klippe. Saint-Romain var en av de tidligste bosetningene og helligdommene for vinstokker i gallo-romersk Bourgogne, noe som gjør beliggenheten til vingården ekstra spesiell.

Gården ble grunnlagt i 1955 av Bernard Germain, og i dag driver barnebarnet hans, Arnaud Germain, vingården sammen med foreldrene sine. De forvalter over 13 hektar med vinmarker fordelt på Saint-Romain, Pommard og Beaune.

Domaine Germain Père & Fils er kjent for å produsere både rødvin og hvitvin. Hvitvinene deres fra Saint-Romain er kjent for sin gode mineralskhet, hint av sitrus og toner av hvite blomster. Rødvinene, derimot, har en konsentrert smak av kirsebær og krydder, med myke tanniner.

Dom. Germain Saint-Romain. Frankrike, Burgund, Saint-Romain. Pris kr. 369,90 Poeng: 90/100 Importør: Winederful AS

Vinen er laget på Pinot Noir. Klar rubinrød farge. God duft av kirsebær, markjordbær med et fint hint av fat. Smaken lever fint opp til duften, med elegant fylde. Rund og god med bra fruktighet. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin og en riktig bra ettersmak. Vil passe glimrende til småvilt. Meget bra kjøp.

 

Arnaud Germain Bourgogne Côte-d’Or Chardonnay 2022. Frankrike, Burgund, Bourgogne Côte d’Or. Pris kr. 289,90 Poeng 89/100 Importør: Winederful AS

 

Gulgrønn på fargen. God duft av epler og sitrus med hint av fat. Smaken har en fin fylde og en frisk fruktighet. Riktig bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer sammen med fisk. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.