Portvin til påskemarsipan

Christopher Smith, medlem av det britiske parlamentet og Lord Mayor of London, grunnla i 1784 et lite selskap for å frakte portvin fra Douro.

Woodhouse-brødrene ble med på begynnelsen av 1800-tallet og selskapet Smith Woodhouse ble etablert. Som så mange andre, ble det vanskelige tider for Smith Woodhouse i kjølvannet av andre verdenskrig. Det endte med salg til en London-basert vinimportør. Da Symington-familien kjøpte Graham’s i 1970, inngikk også Smith Woodhouse i handelen.

Nr. 1109301

Smith Woodhouse Late Bottled Vintage (portvin)

Portugal/Douro/2011/20 prosent

Kr. 289,90 (basis)

Importør: Belmonte Beverage Group AS

Ny årgang som selvsagt er laget på en blanding av de beste vinene fra ett enkelt år. Den er modnet fire år på eik og tappet uten filtrering. Brukt fire druetyper – mest Touriga National og Touriga Franca. Vi snakker om 12-13 år gamle dråper som er mørk, mørk rød. God sødme- 105 g/l sukker – samt modne kirsebær, tørket frukt, gode krydder, mørk sjokolade og fat. Alt går igjen i smaken. God sødme og fylde, men også friskhet. Lang, lett tørr utgang. Til påskemarsipan, desserter, sjokoladekaker og blåmuggoster. Bør dekanteres på grunn av noe bunnfall!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.