Det skjer noe i den tyske  vinverden.

At Sekthaus Raumland med Volker Raumland blir kåret som den beste produsenten av musserende vin i Tyskland, kan man vel knapt kalle for en nyhet. Men at bredden og kvaliteten på tysk musserende vin er i en rivende utvikling, er derimot en ekte gladnyhet.

Da Meininger Verlag  delte ut «deutschen Sektpreis 2018,» var det etter å ha smakt og vurdert over 600 tyske sekter fra mer enn 200 vinprodusenter. Det ble delt ut pris i seks forskjellige klasser og totalt var det 99 sekt som for første gang brøt 90-punktsskalaen. Noe som viser at kvaliteten på tysk sekt blir bedre og bedre. Det var bare sekt med tradisjonell flaskefermentering  som kunne delta. Og da brut, ekstra brut og brut natur sekt ble vurdert.

I klassen Riesling Sekt brut, fikk Sekthaus Raumland 93 poeng for sin Raumland Riesling Sekt brut. Tett fulgt av en nykommer, nemlig Griesel som har blitt omtalt i Godt Drikke tidligere.

Også i kategorien «Prestige Burgunder Sekt brut» må man vel si at Raumland gjorde rent bord med de to øverste plasseringene. Cuvée Katharina von Raumland fikk 93 poeng og det samme fikk hans «Pinot Prestige brut Blanc de Noir.»

Nå var det ikke bare Sekthaus Raumland som gjorde det bra. Også  F.B. Schönleber fra Rheingau  og Weingut Braunewell med sin Chardonnay fikk positive omtaler. Weingut Reichsrat von Buhl sin rosé ble rost opp i skyene med 91 poeng. Den kan kjøpes på polet og er en virkelig bra opplevelse.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.