Opprinnelig var Sekthaus Griesel en del av Hessischen Staatsweingüter. Men da staten solgte i 2013 til bankmannen Niko Brandner, begynte et helt nytt eventyr i de gamle vinkjellerne i Bensheim i den sydlige delen av Hessen.

 Kjellerne er fra 1904 og går langt inn i Berg Griesel. Niko Brandners ide, var å bryte med den industrielle tyske sekten som er representert av Henkell og de andre store sekteriene og finne tilbake til «typiske tyske sekten.» Så etter å ha vært i lære hos Sektguruen Volker Raumland, kastet han seg ut på dypt vann, direkte fra vinskolen i Neustadt til sjef for Sekthaus Griesel og sin  aller første årgang i 2013. Man kan kanskje ikke påstå at den aller første årgangen var en kjempesuksess, men med årgang 2014, hadde Sekthaus Griesel tatt sin plass blant de bedre Sekthusen i Tyskland.

Rachele Crosara

I dag er det italiensk Rachele Crosara som er assisterende kjellermester på Sekthaus Griesel. Med ennå flere ideer om å finne den ultimate tyske rieslingsekten.

Smaksnotater 26. august

Griesel Riesling Tradition Brut 2015. Tyskland, Hessische Bergstrasse. Poeng 88/100

Lys gyllen på farge, fine små bobler. Eple, kvede og pære på duften. Frisk, bra fylde på smak. Sitrus, epler og hint av blomst. Nydelig. Bra balansert syre og sødme. God ettersmak.

Griesel Blanc de Noirs Tradition Brut 2015. Tyskland, Hessische Bergstrasse. Poeng 90/100

Fin gyllen farge med bra skum og bobler. Duft av stenfrukt, sitrus og pære. Små hint av kjeks og fat. Smaken har bra fylde og fruktighet, lever fint opp til duften med sin sitrus og frukt. Bra balansert. God ettersmak.

Griesel Rosé Tradition Brut 2015. Tyskland, Hessische Bergstrasse. Poeng 89/100

Laget på pinot noir. Lakserosa farge. Lett rosa skum og bra bobler.  Duft av røde bær, bitte litt varme krydder. Frisk og fruktig på smak. Syrerik som er bra balansert mot en lett sødme. God tørr ettersmak som ender i en lett kryddertone.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.