En av Tysklands absolutt beste vinprodusenter, er Gunter Künstler.

Familien har eid og drevet vingården Künstler helt siden 1648. Røttene var i den lille byen Untertannowitz i dagens Tsjekkia. Sånn cirka 80 kilometer nord for Wien. Etter andre verdenskrigen ble familien utvist fra Tsjekkoslovakia og først 1965 fikk Franz Künstler

Gunter Künstler

retablert Weingut Künstler. Da i Hochheim  am Main i Rheingau i Tyskland.

Sammen med sin hustru Monika, overtok Gunter Künstler driften av gården i 1992. Siden overtagelsen, har Gunter Künstler kjøpt vinmarker blant annet i Rudsheim med  0,3 ha i Berg Rottland og  hele 0,1 hektar vinmark i Berg Schlossberg samt 1,5 ha. i Assmannshausen. Totalt har de nå 48 ha.

Gunter Künstler er en av de mest energiske og usnobbete mennesker jeg har møtt. En mann som kan snakke lidenskapelig om sine viner og vinmarker til å bryte ut i høy latter og bli med på sang… så lenge det er Beach Boys eller The Searchers med sweets for my sweet, sugar for my honey.  Han har ikke sans for snobberi eller snobber. «De som går med nesen så høyt at de kveles når det regner.» Og man tror ham når han legger handen på hjerte og forteller at vinene hans er like mye hjerte og lidenskap som kunnskap.

Vertikal smaking

Vertikal smaking er når man smaker ulike årganger fra samme vinmarker.

Künstler Hochheimer Herrnberg Riesling trocken 2017. Poeng 88/100

En gulgrønn farge. Klassisk duft av sitrus, epler med hint av vinbergsfersken og blomster. Smaken er frisk og fruktig. Har på tross av sin ungdom en fin fylde, bra syre og er riktig bra balansert. En tørr og elegant ettersmak.

Künstler Hochheimer Herrnberg Riesling trocken 2012 Poeng 89/100

Gyllen, vakker farge. Duft av sitrus, epler, fersken og et hint av honning. Frisk, fyldig og fruktig på smak. Lever opp til duften. Balansert syre med en lang og fin ettersmak. En vin som vil kunne bli ennå bedre i årene som kommer.

Künstler Hochheimer Stielweg Riesling Alte Reben trocken 2017. (Erste Lage) Poeng 90/100

Lys gul med et grønt skjær. Sitrus, grønne epler og hint av vinbergfersken og blomster på duft. Smaken er veldig frisk med en bra fylde. Ungdommelig fruktig. Dominerende fruktig syre som balanseres av en viss sødme. Lever fint opp til duften. Meget bra ettersmak.

Künstler Hochheimer Stielweg Riesling Alte Reben trocken 2014 (Erste Lage) Poeng 89/100

Gyllen med et bitte lite grønt skjær. Duft av gule epler, lime og hint av blomster. Flott frukt og fylde. Fin konsentrasjon av smaker med en fruktig syre som dominerende. Lever fint opp til duft. Bra balanse. En fin ettersmak.

Künstler Rüdesheim Berg Rottland Riesling trocken GG 2017 Poeng 91/100

En ung gulgrønn farge. Frisk duft av lime, epler med hint av fersken og blomster. En frisk og fruktig smak. Lever opp til duften med gule epler. En frisk syre balansert en av fin sødme.  Fin ettersmak.

Künstler Rüdesheim Berg Rottland Riesling trocken GG 2013 Poeng 91/100

Gyllen farge. Duft av honning, fersken og noe sitrus. Meget fin fylde og en fruktig friskhet. Kompleks smak som lever opp til duften. Fin sødme som balanseres av en bra syre. Gule epler, fersken og aprikoser. Flott ettersmak.

Künstler Kostheim Weiss Erd Riesling Trocken Grosses Gewächs 2017 Poeng 88/100

Gulgrønn på farge. En frisk, ung duft av blomster, sitrus og grønne epler. Smaken er frisk, fyldig med frisk syre. En fyldig fruktig smak som balanseres av en fin sødme. En lang, tørr ettersmak.

Künstler Kostheim Weiss Erd Riesling Trocken Erstes Gewächs 2011 Poeng 92/100

En dyp gyllen farge. Intens duft av fersken og gul frukt. Hint av honning og blomst. Fin fylde, mild fruktig syre. Godt balansert. Lever virkelig bra opp til duften med en elegant, litt intens smak. God ettersmak. En sjeldent bra riesling.

Godt Drikke kommer tilbake med de siste ti vinene fra testen.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.