Det har skjedd mye i verdens største vinland de siste ti årene.

Tidligere var spanske vinbønder mest opptatt av arbeidet i kjelleren, men med de nye generasjonene vin bønder, så har arbeidet i vinmarkene oppnådd samme annerkjennelse som arbeidet i kjelleren. Med andre ord, de unge vinprodusentene holder på å endre synet på kvalitet og spansk vin er ikke lenger en bestemt stil.

Tempranillo er Spanias «nasjonaldrue». Den er plantet overstort sett hele landet. Men i dag så er det fler og fler vinbønder som «gjenoppdager» lokale druer som  sto i fare for å dø ut og bli glemt. Druer som Monastrell, Godello, Graciano, Albariño, Listan Negro og Mencia. Druer som gir noen viner som gjør  Spania til et innovativt og mer spennende vinland.

Luis Medrano Graciano 2010. Spania, Rioja. Pris kr. 560,10 Poeng 94/100

Drua er Graciano. En dyp rød farge. Intens duft av mørke bær med hint av lakris og fat. Smaken har en helt fantastisk fylde, frisk med en meget bra balansert syre og sødme. Masser av tannin. Lever fint opp til duften og har en ettersmak på størrelse med den spanske armada. Helt fantastisk. En vin til rødt kjøtt. Meget bra kjøp. Kan lagres lenge.

La Cueva del Contador 2015. Spania, Rioja. Pris kr. 689,40 Poeng 94/100

Drua er  Tempranillo. Mørke rød, nesten svart, på farge. En intens duft av både røde og mørke bær med hint av fat. Smaken har stor fylde, meget god munnfølelse. Lever flott opp til duften. Nest inntil perfekt syre og sødme. Meget bra tannin. En intens og meget god ettersmak. Passer best sammen med rødt kjøtt. Kan lagres i 13-14 år. Meget bra kjøp.

Mikaela Bobal 2012. Spania, Castilla-La Mancha. Pris kr. 364,90 Poeng: 90/100

Som navnet sier, er drua Bobal. Djup rød på fargen. Herlig duft av røde og mørke bær med hint av vanilje og fat. Rund og fyldig på smak. Meget bra balansert syre og sødme. Lever meget bra opp til duften. Bra tannin. Fin fruktig ettersmak. Vil fungere fint sammen med biffen. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.