Tre seksere på terningen for ukens rimelige viner.

Og alle vinene er prismessig langt nede på skalaen. Man kan nesten ikke kreve mer enn det.

Bod. Vegalfaro Rebel.lia 2016. Spania, Valencia. Pris kr. 117,30

Druene er Garnacha 35%, Tempranillo 35%, Bobal 30%. Mørkerød farge. Fin duft av mørke bær, bjørnebær, krydder og en anelse lær. En fyldig, fruktig smak. Lever veldig bra opp til duften. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin. En riktig bra ettersmak. En vin til kjøttgryter. Her er det masser av vin for penga. Meget bra kjøp.

L’Armangia Barbera d’Asti 2017. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 119,90

Drua er som navnet sier, Barbera. Mørkerød på farge med et bitte lite blått skjær. Bra duft av kirsebær og urter. Frisk og fruktig på smak. Ok fylde med en ok syre. Mild tannin. Lever fint opp til duften. Bra ettersmak. En vin som går bra sammen med lyst kjøtt og fisk. Meget bra kjøp.

Helt Fransk Cotes du Rhones Villages 2016. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône-Villages. Pris kr. 139,90 4.

Druene er Mourvèdre 10%, Grenache 55%, Syrah 35%. En blårød farge. Duft av mørke bær, urter og det lille udefinerbare. Smaken er bløt, fruktig og med en ok fylde. Lever opp til duften med en grei syre. Litt kort ettersmak. Passer sammen med lam.

Hvitvin.

Dom. Saint-Lannes Signature 2017. Frankrike, Sørvest, Côtes de Gascogne. Pris kr. 109,-

Druene er Ugni Blanc 10%, Gros Manseng 10%, Colombard 80%. Fargen er lys gul med et grønt skjær. Frisk duft av sitrus, lyse bær og bitte litt stikkelsbær. Frisk og fyldig på smak. God munnfølelse. Lever opp til duften med en frisk frukt og sitrus. Bra balansert. God ettersmak. Ekte kosevin. Meget bra kjøp og masse valuta for pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.