Barossa Valley i South Australia regionen, er kanskje Australias mest kjente vindistrikt. Området er cirka 30 km brett og omtrent like langt.

Det var innvandrere fra Tyskland som grunnla den australske vinindustrien i South Australia på midten av 1800 tallet. Og det er de vinstokkene som de plantet som er basisen i dagens fremganger.

Personlig har jeg slitt en smule med en del av vinene fra Barossa Vally. De har hatt litt for mye fylde, litt for mye tannin og altfor mye eike. Derfor var det en stor glede jeg smakte vinene til Abel Gibson på Ruggabellus som er mer autentiske og tro mot den opprinnelige ruggabellus_fluus_barossa_valley_south_australia_natural_wine_e2d799b7-2e73-404d-8d32-0458cfa62ef3_largevinen fra Barossa Valley. Det er bare vin som er helt fantastiske. Og nå er de også satt ned i pris på vinmonopolet.

Ruggabellus Archaeus 2014 Australia, South Australia, Barossa Valley 92 Poeng

Fin klar rød farge. Lekker duft av bjørnebær og en anelse krydder. En fantastisk, rund og fyldig smak med god frukt. Tett på den perfekte balanse med en fin tannin. Lang og god ettersmak. En vin som passer glimrende til lam og vilt. Løp og kjøp vin.

Ruggabellus Fluus 2014 Australia, South Australia, Barossa Valley 90 poeng.

Rød med en lilla kant på fargen. Dufter av litt blomster og en rød frukt. Smaken har en mjuk munnfølelse, fruktig med passelig syre. En lang og god ettersmak. En vin som danser perfekt sammen med lam. Meget bra kjøp.

Ruggabellus Timaeus 2013 Australia, South Australia, Barossa Valley 92 poeng

Lys, ungdommelig rødfarge. God duft av mørke bær, litt blomst og kan man si duft av naturvin? Smaken er både frisk og bløt. Her finner man både mørke bær og frukt. En perfekt balanse. En lang og meget god ettersmak. Passer glimrende sammen med lam. Løp og kjøp vin.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.