Dagens etappe er en tempo etappe mellom  Avranches – Mont-Saint-Michel.

I fjor var tempoetappene avgjørende. Bradley Wiggins var uten diskusjon den aller beste og vant begge tempoetappene og med det, rittet. Chris Froome la også grunnlagt for Skys dobbeltseier på tempoene.

I år blir konkurransen om etappeseieren hardere. Regjerende verdensmester Tony Martin er tilbake. I fjor var han hemmet av skader etter velt på en tidlig etappe. «Der Panzerwagen» slepte seg frem til den første tempoetappen for rett og slett å få en test for OL i London. Og i år det ikke noe OL og han er frisk.

 

Mont-Saint-Michel

800px-Mont_Saint_Michel_villageI følge legendene, så brant erkeengelen S:t Michel hull i hode på presten St. Aubert  i år 708 for å få ham til å bygge et kloster på toppen av Mont-Tombe. Som bevis for at historien er sann, finnes det vist nok en hodeskalle i en kirke i nærheten som viser  hullet i pannebeinet etter erkeengelens tommelfinger. Og sånn for å bare være helt sikker, så finnes det også en statue av S:t Michel i gull på i det høyeste tårnet på klostret og ruver 155 meter over havet.

Uansett om legenden er sann eller ikke, så er klostret ute i havet et fantastisk syn som trekker mer enn tre millioner turister i året. Stedet ble klassifisert  som en historisk bygning allerede i 1874 og siden 1979 har den stått på UNESCO sin verdsarvliste.

Henrik den fjerde av Frankrike mente at et lykkelig land var der bonden hadde en høne i gryta vær søndag. Hva han skulle spise resten av uka, nevnes ikke. Men, her er en kyllinggryte fra Bretagne.

Ingridienser:l

  • 1 stk Stor Kylling.
  • 5 ss smør
  • 1 stk lite kålhode
  • 2 stk stor gulrøtter
  • Ca 1,5 stk stor løk
  • 200 gr fett bacon
  • salt
  • pepper
  • 6 stk knakkpølser

Fremgangsmåte :

Legg kyllingen i en ovnsfast form og smør den med smør. Sett den i ovnen som angitt. Drypp den av og til. Del kålen i biter, riv gulrøttene på råkostjern, eller hakk dem fint, og skjær løken i skiver. Fjern svoren fra baconet og skjær det i stykker. Stek baconet i panne noen minutter. Tilsett grønnsakene. Ha i salt og pepper og så mye vann at det ikke brenner på. La det koke til grønnsakene er møre, ca 30 minutter. Da skal vannet være dampet bort. Legg pølsene i ovnen sammen med perlehønen mot slutten av steketiden, så de blir varme. Steketid 45 min. på 220 C midt i ovnen. Legg grønnsakene opp på fat og legg perlehønen og pølser på toppen. Server stekte eller kokte poteter til.

Drikke til er rimelig enkelt. Enten vil jeg ha et lokalt lyst lagerøl, eller så vil jeg nok ha en Domaine Servin Chablis AOC til 140 kroner. Varenummer:9182001.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.