Tour de Gourmet. En enkel eple rissoles.

Rissoles
Rissoles

Etter gigantenes kamp opp og ned l’Alpe-d’Huez… og opp igjen, er den 19 etappe nesten ondskapsfull mot trøtte ben og kropper.

Det starter rolig med to kategorier en stigninger og så, av en eller annen grunn, en sprint, før det kommer to stigninger uten for kategori. Blant annet skal de opp den legendariske Col de La Madelene.

Etappen starter i den fredfulle lille landsbyen Bourg-d’Oisans og ender 205 km senere i skilandsbyen Le Grand-Bornand. På den 18

Col de la Madelene.
Col de la Madelene.

etappen gikk Froome sukkertom. Noe han ikke hadde behøvd å gjøre om han hadde gitt seg i kast med en av områdets spesialiteter. Nemlig rissoles. Rissoles er egentlig så mangt. Man kan bruke det som en middagsrett eller som dessert. Det kommer nemlig an på hva man fyller den med.

Skal du lage den originale deigen, så er det noe som tar timer.  Og siden det er Tour de France og fredag, så bruk en ferdig butterdeig.

INGREDIENSER:

Til fire personer.

  • 400 g butterdeig
  • 2 kg epler eller pærer. Personlig synes jeg pærer er et veldig godt alternativ.
  • 200 g sukker
  • 2 dl vann
  • 1 ts kanel
  • melis
  • 1 eggeplomme.

Begynn med å kjerne ut eplene eller pærene før du skreller dem. Legg de så i en kjele og la frukten stå og trekke 45 minutter sammen med vannet, sukker og kanelen. Mens det står og trekker, kan du kjevle ut butterdeigen og lage rektangler på 20X10 cm. Når frukten er klar, så har du en stor ss fruktkompott i midten av hvert rektangel og bretter dem. Du ”limer” den siste bretten med vann. Når alle er klare, så pensler du de med eggeplommen og setter de inn i ovnen som er forvarmet til ca. 170 C. Etter 15 minutter skal de være ferdige. Dryss dem med melis og så er de klare til å serveres.

600JabouletJeg ville nok nyte dem sammen med Jaboulet Muscat de Beaume de Venise Le Chant des Griolles 2011 med varenr. 4107002. Den koster ca. 160 kroner for en halvflaske. Og for å si som importøren, den er ” aromatisk, søtlig, druepreget, frisk, fyldig.”  Jeg synes den passer fantastisk sammen med vår rissoles. Og ikke minst kommer den fra Rhône Sør, Beaumes-de-Venise.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.