To fantastiske tyskere og en magisk franskmann.

Jeg er ikke blant de som tror rødvin hører vinteren og til og de hvite nyter man om sommeren.

Vin er vin og man nyter dem når man vil. Uansett farge. Og finner man den riktige maten eller de riktige vennene til de ulike vinene, får man en fantastisk opplevelse. Uansett årstid.

Dr. Loosen Bernkasteler Lay Riesling GG 2013, Tyskland, Mosel.  88 poeng

Lys strågul på farge med et grønt skjær, fin duft av blomster og sitrus. Frisk, ungdommelig og fruktig på smak.  Veldig bra balansert med en lang og fin ettersmak. Går fint sammen med skalldyr. Meget bra kjøp.

Dr. Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling GG 2013, Tyskland, Mosel.  90 poeng.

90 poeng er ikke noe man bare drysser ut sånn på måfå. Det betyr at det er en sjeldent god vin. Og det kan man trygt si om Dr. Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling GG 2013. Den har en fin strågul farge en lekker duft av sommer med blomster og sitrus som man finner igjen i smaken. Og den er  frisk og fruktig med en lang og god ettersmak. Denne vinen kan lagres noen år og om mulig, vil den bli ennå bedre. Meget godt kjøp.

Så over til en enkelt rødvin.

Dom. de Villeneuve Châteauneuf du Pape Les Vieilles Vignes 2012, Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape 89 poeng.

Flott rubinrød farge. En lekker duft av røde bær, litt tørka frukt og hint av fat. Man kan ikke kreve så mye mer enn det av en duft. Vinen var en riktig god munnfølelse og en god fylde. Og akkurat som i duften dukker de mørkebærene og den tørka frukten opp igjen i smaken. Nydelige tanniner i ettersmaken som er riktig lang og god. Vin er fortsatt ung og kan med fordel lagres noen år. Men, for all del, den er mer en god nok til å nytes nå. Og om man skulle finne godt mørnet oksekjøtt, ja da har man en perfekt match.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.