Det mange bryr seg om eller er glad i, vil det dukke opp myter. Så også om øl.

De ti mest vanlige mytene om øl, er fasinerende.

  1. Man kan ikke drikke øl som har gått ut på dato. Egentlig er det bare tull og tøys. Alt øl som har vært lagret mørkt og kjølig kan drikkes lenge etter utløpsdato. Humle har den egenskap at den konserverer. Det kan skje at ølet har endret litt smak, men det er som med vin at smaken endres ved lagring.
  2. Det er mange kalorier i øl. Vel, det er jo en måte å rettferdiggjøre sin egen lille øl-vom. Men, egentlig er det ikke spesielt mange kalorier i øl sammenlignet med annet drikke. En halvliter inneholder cirka 200 kalorier mens f.eks et glass eplejuice inneholder cirka 250. Problemet med øl er at det er en god appetittvekker, så man slenger også gjerne på med litt nøtter, pølser eller en kebab på veien hjem fra versthuset.
  3. Bruker man lang tid på å tappe en øl, så blir den bedre. Noe som bare er fri fantasi. En øl er best kald. Sånn cirka 8 grader. Problemet med lang tappetid er at ølet blir dovent.
  4. Man får store pupper av øl. Dessverre stemmer ikke det heller. Visst finnes det ørlite østrogen i humle men det er nesten ikke målbart. Og jeg tviler på at noens pupper har vokst etter fem glass øl.
  5. Vin og øl blir krøll. Det lyder jo bra, men det stemmer ikke. Det handler alltid om mengden alkohol man heller i seg.
  6. Alkoholfritt øl inneholder ikke alkohol. Vel, dette er en myte. Alkoholfritt øl kan inneholde opptil 0.5 prosent alkohol. Men, man skal drikke enorme mengder om man skal oppnå noen promille av alkoholfritt øl.
  7. ”Reparere” med øl, hjelper på fyllesjuke. Dette er bare tull. Visst nok så hjelper det et par minutter da alkohol utvider blodårene, men så er du like fyllesjuk igjen. Så, drikk mindre. Og om du blir fyllesjuk, drikk et glass vann og gå en lang tur mens man bearbeider fyllenervene.
  8. Boksøl er like godt som flaskeøl. Nei, det stemmer ikke. I mange tilfeller så blir ølet som tappes på boks, varmet opp til 70 grader for å drepe bakterier. Dette fører til at ølet mister smak. Det er også bevist at boksøl tar smak av metallet. Om enn i liten grad.
  9. Man får tykt hår og vakker hud av øl. Det er riktig at øl inneholder store mengder B12, men, alkoholen i ølet bryter ned vitaminene så håret blir ikke tykkere og huden ikke vakrere.
  10. Den siste myten som kommer med, er mer et tysk uttrykk om at det ikke finnes øl på Hawaii. Jo, det gjør det.

 

Kild: Wirtschafts Woche

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.