Noen av de rosevinen som Godt Drikke har vært så heldig… og i noen få tilfeller uheldig, og smake i år, presenteres her.

Bailly-Reverdy Sancerre Le Mercy-Dieu 2015 Frankrike, Loire 89 poeng

Lys rosa på farge. Duft av fersken, røde bær og hint av blomster. Smaken lever fin opp til duften har en riktig god friskhet. Bra frukt og en riktig bra balansert syre og sødme. Lang, tørr ettersmak. Passer bra til salat og lyst kjøtt. Glimrende til kos. Meget bra kjøp.

Ibizkus-145x300Ibizkus Rosado 2014, Spania, Ibiza 88 poeng.

Fargen er lys rosa, nesten over i det oransje. Virkelig lekker duft av røde bær og blomster. Smaken lever fint opp til duften med sine røde bær, men her er det også fersken og blomster. Frisk og god fylde med et riktig godt balansert syre. En lang og meget god ettersmak. Jeg kan virkelig forstå hvorfor denne vinene er inne på flere av Spanias  guide Michelin restauranter. Passer fint til sommerens grilla fisk og til kos. En ekte ”løp og kjøp” vin.

Ch. Léoube Sparkling de Léoube. Frankrike, Provence, 88 poeng

Fin gul farge med hint av rosa. Små vakre bobler. God duft av nøtter, brød og fersken. Fin, tørr smak med frukt, bær. Fint balansert syre og sødme. Lekker ettersmak. Dette er en vin som passer glimrende sammen med gode venner en varm sommeraften og da gjerne sammen med skalldyr. Meget godt kjøp.

Léoube Rosé, Frankrike, Provence, Côte de Provence 86 poeng

Fin lyserosa farge. En noe dempet duft av røde bær og noe frukt. Smaken er som duften, noe dempet men oppleves elegant. Her finner man en delikat frukt, balansert syre og en god frisk ettersmak som jeg opplever litt for kort. God til kos men vil fungere fint sammen med salat og grillet fisk. Riktig bra kjøp.

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir Rosé 2015 Tyskland, Mosel. 86 poeng.

Nesten lakserosa på fargen. God duft av blomster, fersken og røde bær. Frisk smak, godt balansert syre og sødme. En tørr og fin ettersmak. Passer glimrende til grillet fisk og salat. Virklig bra kjøp.

Foto. Tor Harald Vidung
Foto. Tor Harald Vidung

Biokult Zweigelt Rosé 2015, Østerrike, Burgenland. 85 poeng

Fin dyp rosa farge. Lekker duft av jordbær, anelse lime og blomster. God, saftig på smak. Lever glimrende opp til duften med jordbær, litt sitrus og hint av melon. Dette ble veldig mye frukt, men det er en fantastisk balanse mellom fruktsødmen og syren. Lang og god ettersmak. Dette må være årets kosevin når vi snakker om rosévin. Og for 119 kroner får man utrolig mye vin for pengene. Et ekte løp og kjøp vin.

Meinklang Burgenland Rosé 2014 Østerrike, Burgenland. 85 poeng

I forhold til pris, her er det mye vin for pengene. Flott rosa. God duft av rips, frukt og det lille udefinerbare i bunnen. Fin fylde, bra frukt, bra balansert. En lang og tørr avslutning. Passer fint sammen med lyst kjøtt eller fisk. Meget bra kjøp.

Ch. Sainte Roseline Cuvée Lampe de Méduse 2013. Frankrike, Provence 84 poeng

Lys rosa på farge. Bra duft av sitrus, blomster og hint av fersken. Smaken er tørr, frisk med en bra balansert syre. Her finner man samme sitrus og fersken som i duften. Riktig bra ettersmak. Passer fint sammen med gode venner en sen ettermiddag med snakk og latter. Bra kjøp.

Berne les Rocailles  2015. Frankrike. Mediterranée 76 poeng.

Lys rosa på fargen, duft av drops litt blomst. Fruktig på smak, om enn litt utvanna. Litt for lite syre, men en tørr og bra ettersmak.

Paxis Rosé. Portugal, Lisboa. 72 poeng

Rosa på farge. Søt duft med hint av røde bær. Bløt og søt på smak. Litt ”klam” ettersmak. Fin boks.

Bousquet Grand Moulin Rosé 2015, Frankrike. Languedoc-Roussillon. 69 poeng.

rosevin i glassFargen er rosa. Duft av litt for søte røde bær. Smaken er som duften. Kort eller ingen ettersmak. Bør unngås.

Rosé Pamplemousse Frankrike. 62 poeng.

Rosa på farge. Dufter søtt. Smaker søtt. Vinen er tilsatt grapefruktaroma. Om du må drikke den, ha masser av is i glasset. Hva den kan brukes til? ingen ting. Det beste jeg kan si om vinen, er at den er veldig billig. På alle måter.

Black Tower Pink Bubbly 2014. Tyskland.

Perlende vin. Med rosa farge. Syntetisk duft med en syntetisk smak. Jeg vil så gjerne si noe positivt om denne vinen, men jeg finner ikke noe.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.