For noen år siden i Nord-Frankrike, fikk jeg en potetsalat med bønner og reker. Jeg har prøvd å gjenskape moroa, for maten, selskapet og vinen skapte en kveld jeg ikke glemmer.

Ingredienser til fire personer.

Potetsalat med bønner.

500 g nypoteter
Salt
300 g Aspargesbønner.
250 g brekkbønner. Har man ferske nyplukkede, så er det lykken, men frosne går nesten like bra.
1 bunt vårløk
1 liten bunt sar

Vinagrette

4 ss. Hvitvineddik
Pepper, friskmalt
1 ts sennep. Ikke for sterk
6 ss olivenolje.

Reker.

1 fed hvitløk
1 bunt bladpersille,
8 Scampi. Helst ferske, men frosne går jo også.
3 ss olivenolje
Chiliflak.

Sånn gjør du.

Så over til rock and roll. Begynn med å vaske nypoteten grundig. Kok dem med skallet på i saltvann i en sånn cirka 20 til 25 minutter. Ikke la dem fosskoke, men mer småputre. Så til slutt lar du dem dampe tørre. Altså, etter at du har helt av vannet.

Vinagrette er egentlig temmelig enkelt å lage. Ha eddikken, pepper, salt, sennep og olje i 6 ss virkelig varmt vann. Gjerne rett ned i salatskålen. Pill poteten mens de ennå er varme og skjær de i tynne skiver rett ned i salatskålen.

Skjær aspargesbønnene i passe størrelser, del brekkbønnene to og la moroa koke i sånn cirka 8 – 10 minutter til de er møre. Hell av vannet, ha bønnene i en sil og spyl dem med iskaldt vann. La de dryppe av. Rens vårløken, bruk gjerne hele og skjær de opp i små ringer. Plukk bladene av saren og hakk den grovt. Så er det bare å blande hele moroa i salatskålen sammen med potetene og la det stå en 15, 20 minutter å dra.

Så over til scampi.

Skjær hvitløken i tynne skiver. Har du ferske scampi, så husk å fjerne tarmen. Ha olje i en panne og stek scampi på begge sider i en 3-4 minutter. De siste to minuttene har du med hvitløken. Bland inn persillen og ha på salt og chili før du har over litt sitronsaft. Så er det bare å servere.

Godt Drikkes drikkeforslag.

Jeg drikker veldig gjerne bobler til. En Louis Picamelot Les Terroirs Cremant de Bourgogne Brut er slettes ikke dumt. Og den koster 189,90. Forøvrig en vin jeg ga 88 poeng.

Foto: Thomas Neckermann/ Stockphoto.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.