Weingut Rings i Pfalz består av to brødre og ei søster. Og det de har klart i løpet av de få årene de har driftet familiegården, er mildt sagt imponerende.

På rekordtid ble de blant annet invitert inn i vinforeningen VDP, Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter, en forening bestående av Tysklands 200 beste vingårder. Og det slettes ikke uten grunn. For søsknene er virkelige ”coming stars” på den tyske vinhimmelen. Om de ikke allerede er stjerner.

Rings Weilberg Riesling GG 2015. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 409,- Poeng 92/100

Drua er riesling og årgangen er den etter hvert så legendariske 2015 årgangen. Fargen er gyllen med et grønt skjær. En helt fantastisk duft av epler, sitrus og små hint av blomster og fersken. Smaken har en veldig god fylde, fruktig med en perfekt syre og sødme. Vinen lever virkelig opp til duften og har en lang og god ettersmak med en bitte liten kryddersmak på slutten. Og den er slettes ikke dum. En vin som går glimrende til lyst kjøtt og sammen med gode venner. Desverre er det bare noen få vinmonopol som har igjen vinen, så her handler virkelig om løp og kjøp. For denne vinen er verd det. Så er det bare å glede seg til 2016/17 årgangen kommer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.