Bobler bør drikkes en onsdag i januar. Bare for at det gjør en munter, glad og mørketiden er ikke fullt så mørk. Og da er Louis Picamelot Les Terroirs Cremant de Bourgogne Brut et bra alternativ.

Louis Picamelot starte bobleproduksjonen sin i 1926. Han var sønn av en bødtker og vinmaker. Louis Picamelot var blant de aller første i Rully som begynte med produksjon av musserende vin, eller “Bourgogne Mousseux”. Fra begynnelsen av trettitallet har vinen vært på det franske markedet og har hatt en rimelig bra suksess. I 1989 begynte de med eksport, først til Belgia og senere til en rekke andre land. Blant annet Norge. I dag eier de 10 ha vinmark, men kjøper opp druer fra en rekke andre produsenter. I dag eies og drives vingården av Phillipe Chautard.

Louis Picamelot Les Terroirs Cremant de Bourgogne Brut. Frankrike, Burgund. Pris kr. Kr. 189,90. Poeng 88/100

Druene er Chardonnay 41%, Pinot Noir 39%, Aligoté 20%. Vinen har en fin gul farge. Små, fine bobler. Bra fruktig duft med epler og noe toast. Smaken er frisk og fruktig. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer fint sammen med gode venner og småretter. En veldig bra Cremant til en mørk onsdag i januar. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.