Château Kirwan regnes som et av de aller beste og er blant de mest kjente slottene i Bordeaux. Slottet ligger rett i nærheten av Cantenac som kanskje er bedre kjent som Appellation Margaux.

Opprinnelsen til vingården, stammer fra adelsfamilien Lasalle helt tilbake til 1600 tallet. På begynnelsen av 1700 tallet, ble slottet kjøpt av den britiske vinhandleren John Collingwood. Navnet Kirwan fikk det da John Collingwoods datter giftet seg med irene Mark Kirwan og siden 1775 har det vært navnet på slottet. Jeg vet ikke om Mark Kirwan satte sitt eget navn på slottet som en aldri så liten hevn mot engelskmennene. Tross alt er Kirwan det vanligste navnet på Irland. Det var Mark Kirwan som bygde det slottet som finnes i dag samtidig som han kjøpte til mer vinmark. Etter Kirwans død i 1815, overtok Camille Godard slottet. Han ble senere borgemester i Bordeaux og skjenket slottet til byen. Nå hadde det seg sånn at byen Bordaux var mer interessert i «cool cash» og solgte vingården til negociantfirma Schroder og Schyler i 1925. Som forøvrig fortsatt eier og driver Chateau Kirwan. I dag er det Yann Schyler som er daglig leder på Chateau Kirwan.

Ch. Kirwan 2014. Frankrike, Bordeaux, Margaux. Pris kr. 619,90 Poeng 92/100

Druene er Petit Verdot 4%, Cabernet Franc 2%, Merlot 36%, Cabernet Sauvignon 58%. En vakker dyp rød farge. Gode dufter av bringebær noe kirsebær og hint av vanilje. Smaken har en fin fylde med en mjuk og god munnfølelse. Perfekt syre og sødme. Mild tannin. En ettersmak som er blant de bedre jeg har opplevd. Fortsatt er vinen veldig ung og vent gjerne minst et år før du åpner flasken. Vil fortsette å utvikle seg de neste 20-25 årene. Jeg forstår hvorfor Chateau Kirwan er en 3ème Cru Classé Margaux eiendom. Og denne vinen beviser ganske så grundig hvorfor. Vil smake igjen om fem, seks år. Jeg er temmelig sikker på at poengene vil være noe høyre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.