Foto: KB

En av de mest underkjente druene i Tyskland er Slivaner. Kanskje først og fremst for at den ble brukt i Liebfraumilch. Og det er synd.

I Tyskland begynte man å bruke Silvaner på 1700 tallet. Begynnelsen ble den kalt «østerrikerne» da man mener at det var derfra den kom. Første gangen man bevisst plantet Silvaner var 10 april 1659 I Castell. Riktig svung på produksjonen ble det først 1665 da abbeden av Kloster Ebrach besluttet at man skulle sette druene på Würzburg Stein. Men det store 350års jubileet ble feiret 2009.

Fram til 1970 tallet var 30% av de tyske vinmarkene beplantet med Silvaner, men siden det har antall vinmarker med drua falt kraftig.

Renessanse.

De siste årene har den igjen begynt å få en renessanse, da først og fremst gjennom de organiske og økologiske vinbøndene som bruker den flittig.  Selv om drua er lett å dyrke, så er den desto vanskeligere i kjelleren å få bra vin ut. Men de vinbøndene som lykkes, ja de får frem noe av det beste som finnes av tysk hvitvin. Ofte lette, elegante viner som er en nytelse.

Ved en stor vinsmaking ved Bingen Vinothek i Rheinhessen, hadde Godt Drikke gleden av å være tilstede. En smaking som kommes tilbake til en av de første dagene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.