Weingut Peter Jakob Kühn ble kåret som årets vinbonde i Tyskland i 2016.

Og det er ikke uten grunn at denne lille familiegården Rheingau ble kåret som den beste.  I 230 år har den 12 ha store gården vært i familiens eie. I 2004 la gården om til en biodynamisk drift. I følge Peter Jakob Kühn så er det i respekt for gårdens og tidligere produsenter og deres tradisjoner.

Peter Jakob Kühn og hans hustru Angela overtok driften på slutten av syttitallet. Og det første de ville, var å finne en ny plassering og en ny filosofi for å forfine og forbedre vinene deres. Og i 1991 vant de Deutschen Riesling Preis for sin fra Oestricher Doosberg. En bekreftelse på at de var på rett vei. Og etter en rekke andre priser og mye oppmerksomhet kom det neste store skrittet i 2004. De la om hele driften til biodynamisk drift. Et stort vågespill for de kunne egentlig ikke vite hvilken vei det ville gå.

-Men av hensyn til naturen og fremtidige generasjoner, var det helt nødvendig, i følge Peter Jakob Kühn.

-Men også av hensyn til vinen som nå er renere og strammere i formen.

SONY DSCVinsmaking på Weingut Peter Jakob Kühn

2015 Jacobus riesling trocken. 88 poeng

Gulgrønn på farge. Bra duft av epler, sitrus noe blomst. Smaken lever på lange veier opp til duften. Tørr og frisk med sitrus og frukt. Frukt og det på tross av at det ikke er intensjonen fra produsenten. Lang god ettersmak. Passer til Skalldyr og fisk samt varme sommerdager.

2015 Hallgarten Riesling Qualitätswein trocken. 87 poeng

Fin gulgrønn farge. Bra duft av eple, sitrus. Smaken har en tørr frisk og fruktig start. Flott balanse mellom syre og sødme. Lang og tørr men elegant ettersmak. Passer til skalldyr og kos.

SONY DSC2015 Osterich Riesling. 88 poeng

Samme gulgrønne farge. På duften litt fat, sitrus og hint av blomst. Fin og fruktig smak. Frisk med epler og sitrus samt et lite hint av fat. Lang og elegant ettersmak. Bra frukt. En riktig   god opplevelse.

2015 Ostericher Klosterberg. Erste Lage. Trocken. 89 poeng

Fin gul farge. Duft av blomst, frukt og søte epler. Fin frukt på smaken med en elegant syre. God sødme. Lang og god ettersmak og som ender en riktig god sødme. Nydelig vin.

2014 Sankt Nikolaus, GG 90 poeng.

Flott gyllen farge. Duft av fersken epler og sitrus og en anelse petroleum. Smak av søte epler, fersken, sitrus og en lange, lang ettersmak. For øyeblikket en riktig kraftpakke som vil utvikle seg ennå mer de neste fem, seks årene. En fantastisk riesling.

2014 Doosberg. GG. 89 poeng

Gyllen, flott farge. Duft av fersken, epler, sitrus. Smak av fersken, søte epler, sommer og fred i sjelen. Lang, mild ettersmak.

På vinmonopolet kan du finne noen viner fra Kühn.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.