Weingut Graf von Kanitz er en opplevelse av de sjeldne når man snakker om kvalitet og opplevelse av tysk vin.

Det har blitt dyrket vin på gården i Lorch, Rheingau helt siden 1300 tallet. I noen hundre år var det Freiherren Vom Stein som regjerte og styrte vinmarken. Blant annet eide den prøyssiske reformatoren og prøyssiske statsministeren Friderich Karl Vom und zum Stein, slottet. Kanskje mest kjent for organiseringen og pådriveren for den siste store krigen mot Napoleon hvor han sammen med Hertugen av Wellington,  knust Napoleon i Waterloo.

I 1926 arvet Graf von Kanitz slottet og i dag er det fortsatt grevefamilien som styrer og steller vinslottet.

Foto: Kristin Ballovarre
Foto: Kristin Ballovarre

I 1968, fikk de den første ideen om å legge om til økologisk landbruk og etter noen år ble de medlem av BÖW, Bundesverband Ökologischer Weinbau. I 1994 ble de medlem av Ecovin. Samtidig la de om til å dyrke desidert biovin.  I dag er det den smått legendariske kjellermesteren Jens Pape som leder arbeidet med dyrkingen av vin på de 14,5 hektar vinmarkene.

Smaksnotater:

2015 Riesling Zero. 84 poeng.

Zero står for null sukker. Lys gul med et lite grønt skjær. Bra duft av sitrus, epler og en anelse urter. En slank, frisk og elegant smak med epler og sitrus. Velbalansert syre og sødme. Fin og lang ettersmak.

2015 Riesling Trocken. 86 poeng

Lys gul med et lite grønt skjær på fargen. Riktig bra duft av kjernefrukt og en anelse sitrus. Smaken er saftig, frisk men fortsatt en smule lukket. Virkelig elegant syre som balanseres bra mot sødmen. Riktig bra ettersmak.

Foto Kristin Ballovarre
Foto Kristin Ballovarre

2015 Lorcher Riesling. 87 poeng.

Lys gul med grønt skjær. Fin duft av epler, sitrus og en anelse krydder. Smaken er frisk, med epler og sitrus. En virkelig elegant balanse mellom en fruktig syre og sødme. Lang og nydelig ettersmak.

2015 Riesling Quarzit, Erste Lage. 87 poeng.

Samme lyse gule farge med skjær av grønt. Duft av sitrus, kjernefrukt og hint av blomster. Smaken følger opp duften med en elegant friskhet, riktig bra syre og sødme. Lang og god ettersmak.

Foto: Kristin Ballovarre
Foto: Kristin Ballovarre

2012 Riesling Lorcher Krone alte reben. Erste Lage. 88 poeng

Lys gul på farge. Kjellermester Pape sier dette er en kraftpakke av en spontangjæret vin… Og jeg er helt enig. Her er det duft av grønne urter, epler, sitrus. Frisk, med en utrolig lekker fruktighet. Masser av smak. Perfekt balanse og en riktig bra ettersmak.

1976 Riesling Lorcher Bodental – Steinberg Auslese. 90 poeng

Vakkert gyllen. Duft av epler, honning og kjeller. Smaken er noe av de bedre på veldig lang tid, med perfekt syre og sødme og en ettersmak som går til himmelen. Fantastisk vin.

Dessverre finnes ikke Weingut Graf von Kanitz på vinmonopolet. Men har du veien forbi Rheingau kan du avtale smaking på addresse :

  • Weingut Graf von Kanitz
  • Rheinstraße 49, 65391 Lorch im Rheingau
  • Telefon: (o 67 26) 346
  • www.weingut-kanitz.de 
  • info@weingut-kanitz.de

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.