Punsj, vin og sol i glasset.

punsjPunsj er en bra start på de fleste av sommerens fester. Med vin, musserende og frukt og urter, så er man tett på en klassisk nytelse.

Punsj eller Bowl ble oppfunnet i India av engelske offiserer på 18. tallet som ville ha noe forfriskende og av ren kjedsomhet lot tjenerne sine ”brygge” en drink som skulle bestå av minst fem forskjellige ingredienser.

Litt senere begynte punsjen sin vandring til Europa. Først til overklassen og så til besteborgerne som betraktet det å drikke punsj som et passende tidsfordriv. På femtitallet ble punsj høydepunktet på alle bedre fester til i den i dag blir betraktet som sommerens allemannseie.

Det er ikke så mye som kan gå galt når man ”brygger” punsj. Iallfall ikke om man følger noen enkle regler.

  • Færre ingredienser som du bruker, lettere blir den.
  • Bruk lette hvitviner og fruktige musserende.
  • Bruk alltid fersk frukt og som er riktig modne.
  • Skrell frukten i vakre biter og for all del, ikke mos den.
  • Bruker du frukt med lite sukker, dryss litt sukker over den eller mariner den med druelikør og la den stå en stund. Om du liker søt punsj, så bruk heller søte viner som tyske riesling viner. Kjøp nå ikke de dyreste. En qba eller en kabinett rekker i lange baner.
  • Den perfekte temperaturen for punsj er 5 til 8 ° C. Men unngå is i punsjen. Det blir den bare vassen av. Still heller bollen i en større bolle med is. Så holder den temperaturen
  • Det siste du gjør før punsjen skal serveres, er å ha i musserende vin for å få den perfekte prikkingen på tungen. Når boblene går ut av punsjen, så ikke ”forleng” den ved å ha mer musserendevin i, men server den heller som en vin.

Jordbærpunsj.

csm_Erdbeerbowle_3bab49e92eDette er en klassiker. Rens en stor porsjon jordbær. Del de største i to. Strø på litt sukker og la den stå til den safter. Når den safter, så hell hele moroa over i en stor bolle og hell på en halvflaske rosevin. La det stå noen timer og kose seg. Så er det bare å helle over fire, fem flasker, eller en bag in box, iskald rosevin. Stille bollen i et ”isbad” og vente på gjestene. Når de dukker opp, hell i en flaske tørr musserende vin og server.

Ferskenpunsj.

csm_Pfirsichbowle_564f8228bfDette er en riktig lekker sak. Skrell og del sju, åtte fersken. Fjern stener og strø litt sukker på halvdelene og la det trekke en stund. Legg ferskenene i bunnen av bollen, hell over fire, fem flasker iskalde tørre riseling viner. Behøver ikke å være noen fancy noen, så bruk gjerne en bag in box. Så stiller du punsjen inn i kjøleskapet og lar det stå et par timer. Rett før gjestene kommer, stiller du bollen i et ”isbad”. Når vennene dukker opp, heller du over en flaske musserende vin og serverer.

Håper det blir en munter og glad fest.

.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.