Jeg har alltid vært svak for reklame plakater. Mest begeistret har jeg vært for alkoholplakater som man kunne se på barer og cafeer rundt omkring i verden.

tuborg-l-den-toerstige-mand3Den som er mest kjent her hjemme, er vel Tuborg sin “Tørstig mand”

Men det finnes også utrolig mange andre spennende plakater.  For eksempel de tyske bryggeriplakaten fra begynnelsen tjuetallet tiltaler meg. Med sin oppfordring til å drikke mindre. “Liber Weniger” med sine dyremotiver og da primært hund. Men også en rekke tykke menn som nyter øl… i altfor store mengder. Om kampanjen var vellykket, har jeg aldri riktig klart å finne ut av. Men plakaten var temmelig populære i sin tid.

 

Drei-seelen.450x305

dackel-saufst-1960.318x450

 

 

Også, de tykke mennene.

 

Suende-1906.290x450

En del av plakatene ville vel ikke være helt akseptable i dag. for eksempel hvordan man skulle få fart på ammingen.

129701129f03aebe1f26ec78d2249486_image_document_large_featured_borderless

(Korriger meg om jeg har misforstått)

Noen av de jeg har beundret mest, er de franske champagneplakatene.

Helt tilslutt en oppfordring man kanskje ikke bør følge. I alle fall ikke for ofte og helt sikkert ikke en tirsdag.

Gib-Deinem-Hirn.306x450

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.