To perfekte champagne fra huset André Clouet.

Champagne huset André Clouet har eksistert siden 1741 og drives i dag av 14. generasjon ved  Jean-François Clouet.

Familien har vært kjent lenge før 1741. Blant annet som trykkere for franske konger i mange hundre år. De var også Ludvig XV personlige trykkere på slottet Versailles. Men, som sagt 1741 etablerte de seg i den lille landsbyen Bouzy. Ikke langt fra champagnehovedstaden Reims. Gjennom flere ti år, kjøpte de opp vinmark og har i dag 9 hektar Grand Cru vinmarker. Og druene de dyrker til sine musserende vin, er Pinot Noir men også Chardonnay. fra Grand Cru-landsbyene Bouzy og Ambonnay i Montagne des Reims.

André Clouet V6 Expérience. Frankrike, Champagne. Pris kr. 395,90 Poeng 92/100

Drua er Pinot Noir. Flott gyllen farge. En lekker duft av epler og litt sitrus og kjeks. En fantastisk smak med riktig bra fylde. Perfekt balansert. Flotte små bobler. En riktig lang ettersmak. Passer best til kos og skalldyr. Her er det virkelig mye vin for pengene. Tror neppe man finner en annen champagne til denne prisen med denne kvaliteten.

A Clouet Grande Reserve Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr 208,90 (38cl) Poeng 90/100

Laget av Pinot Noir. Vakker gyllen farge med et lite grønt skjær. Duft av gule epler med hint av toast og sitrus. Frisk, fruktig med en riktig god fylde. Vakre små bobler og hvitt skum. Perfekt balansert. En lang tørr ettersmak. En vin som passer til romantikk for to. Om man må spise noe, så hvorfor ikke parmaskinke? Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.