Det var brødrene Pasqua som startet vingården Pasqua i 1925. Egentlig begynte brødrene som vinhandlere da de slo seg ned i Verona i 1925 og solgt vin fra sitt hjemdistrikt Apulia. Men temmelig hurtig fant de ut at de ville ha en egen vingård og selge sin egen vin. Og de lyktes relativt kjapt, for bare i løpet av noen få år ble de kjent for sin gode kvaliteter på vinene.

1960 overtok den andre generasjonen Pasqua og i løpet av 60 tallet begynte de med eksport. Samtidig arbeidet de hardt for å bedre kvaliteten og rykte på sine og italienske viner.

I dag er det den 3. generasjonen som driver vinhuset Pasqua som har vokst til et av det største privateide vinhuset i Italia. Med 3 generasjonen så endret også filosofien seg med fokus på mindre avlinger, håndplukkede druer og en litt annen bruk av eikefat. Forøvrig betyr «Mai dire Mai» «aldri si aldri.»

Pasqua Mai dire Mai Valpolicella Superiore 2013. Italia, Veneto, Valpolicella. Pris kr. 479,90 Poeng: 90/100

Druene er Corvina 50%, Corvinone 30%, Oselata 10%, Rondinella 10%. Fargen mørkerød. God duft av modne kirsebær, tre og hint av tobakk. Smaken er fyldig og frisk med en god munnfølelse. Lever fint opp til duften. Godt balansert syre og sødme . Bra tannin. En lang, god ettersmak. Passer glimrende til vilt eller storfe. Meget bra vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.