Casa Canevel Prosecco Rosato 2019, rosébobler verd pengene.

0

Det er ikke lenge siden, rent faktisk bare noen måneder siden, det ble tillatt og bruke opptil 15 prosent Pinot Noir i prosecco rosé.

I følge DOC-lovene var det ikke lov å lage musserende roséviner og sette stemplet Prosecco på etiketten. Alt var basert på at du ikke fikk bruke blå druer, men som sagt, siden i vår har det vært lov å tilsette maksimalt 15% Pinot Noir. Videre ble det bestemt at roséprosecco skulle gjære i minst 60 dager i stedet for de opprinnelige 30 dagene. ⁠Og det har ført til, etter min ringe mening, at kvaliteten på roséprosecco har blitt mye bedre.

En av de som har lykkes med å ta fram en rosé som smaker av mer og bedre, er vinhuset  Canevel. Navnet betyr «liten vinkjeller» og ble startet av vinhandleren og produsenten Mario Caramel og vinmakeren Roberto de Lucchi. Markene ligger på sånn cirka 400 meters høyde og druene vokser i forvitret sandstein og morene. Noe som visstnok skal være ideelt for Gleradruene. Og når de nå får tilføre Pinot Noir, fikk de fram en riktig spennende vin.

Casa Canevel Prosecco Rosato 2019. Italia, Prosecco. Pris kr. 149,90 Poeng 88/100

Druene er Glera 85%, Pinot Noir 15%. Fin lys rosa farge med fine bobler. God duft av sitrus, bringebær og jordbær. Frisk og fruktig på smake med en god, litt kremet munnfølelse. Samme bær som i duften. Meget bra fruktig syre. God, tørr ettersmak. Passer glimrende sammen med kylling i fløtesaus. Mye vin for penga.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.