Clos du Moulin Aux Moines Auxey-Duresses 2019, en godsak

Clos de Moulin aux Moines har eksistert helt siden år 962. Det var da munkene fra Cluny grunnla klostret.

Grunnen til at de valgte akkurat denne plassen, er at beliggenheten ligger beskyttende mot vær og vind i en dal og ikke minst var det adgang til ferskvann. I mange hundre år, dyrket de mest korn og noe druer. Og som alltid når vi snakker om kirken, så ble det politikk i moroa og sånn rundt regnet år 1650, ble eierskapet overført til klostret Citeaux. Og fortsatt var fokuset på korn og mindre på vin.

I 2008 ble eiendommen kjøpt opp av familien Andrieu. De brukte en mindre formue og ressurser på restaurering av eiendommen og konvertere eiendommen til biodynamisk dyrking. Alt for å ta vare på tradisjonene fra klostrene. Den som ledet arbeidet var den legendariske vinmakeren Willy Roulendes. Sakte men sikkert la de om til det som i dag er 15 hektar fantastisk vinmark fordelt på flere parseller i Pernand-Vergelesses i Corpeau. I dag så er Clos de Moulin aux Moines en av de mest spennende produsentene i Burgund.

Clos du Moulin Aux Moines Auxey-Duresses 2019.Frankrike, Burgund Pris kr 419,90 Poeng 93/100

Drua er Chardonnay. Strågul med et bitte lite grønt skjær. Fantastisk duft grønne epler, sitrus og et lille hintet av blomst og mineraler. Fantastisk munnfølelse, frisk og fruktig på smak. Perfekt balansert. Samme epler og sitrus som i duften. Lang, frisk og god ettersmak. Passer sammen med fisk og til kos. Verd hver krone Meget bra kjøp.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.