Jeg har en svakhet for vin fra Rhône. Først og fremst for at mange av vinene oppleves som unike.

Den siste tiden har jeg fått opp øynene for vinene fra Patrick Brunel. Tradisjonene til Brunel-familien dateres tilbake til 1600-tallet. Gaston Brunel, en berømt ngociant, kjøpte Château de la Gardine i Châteauneuf du Pape i 1945. Godset drives nå av hans to sønner, Patrick og Maxime med hjelp av deres hustruer Eve og Maryse og deres barn Marie-Odile og Philippe . Eiendommen er på over 52 hektar,  48 hektar rød og 4 hektar  hvitvin. Foruten om det har de 20 hektar skog.  Domaine er kjent for kvaliteten på vinene og den unike Gardine-flasken. I dag eksporteres rundt 70% av produksjonen til rundt 30 land.

I dag er det Patrick Brunel som drifter gården. Foruten om gårdsdriften har de også gått tilbake til négoce-tradisjonen i familien med vinene “Brunel de le Gardine.” Først og fremst for at de skal kunne tilby et bredt spekter av både sydlige og nordlige Rhône-appellasjoner. Patrick Brunel velger de beste vinene fra hver betegnelse ved å bruke pålitelige forhold til de beste vinprodusentene i området. Familien bruker deretter all sin kunnskap og erfaring med å blande og modne vinene, med respekt for tradisjonen og typisiteten til hver terroir. Kvalitetsemballasjen med spesialflasken Gardine er signaturen vinene.

Gardine-flasken

Gardine-flasken, både original og elegant, er resultatet av en lykkelig tilfeldighet … Da han først ønsket å utvide kjelleren, mens han gravde i bakken, fant Gaston Brunel en munnblåst flaske. Han elsket det og bestemte seg for å bruke en lignende form på all vinen. I begynnelsen måtte han helt til Italia for å finne en glassleverandør som klarte å lage det. Og siden 1964 har alle vinene blitt flasket i den unike La Gardine-formede flasken.

Brunel de la Gardine Cairanne 2019. Frankrike, Rhône, Cairanne. Pris kr. 195,- Poeng 88/100

Druene er Grenache 80%, Syrah 20%. Flott mørkerød farge. God duft av mørke bær, plommer og urter. Fyldig og god med en elegant, frisk frukt. Godt balansert. Mild tannin. God ettersmak. Passer bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

Brunel de la Gardine Côtes du Rhône 2019. Frankrike, Rhône, Côtes du Rhône. Pris kr. 175,- Poeng 87/100

Mourvèdre 15%, Syrah 20%, Grenache 65%. Mørkerød med et lite blått skjær på fargen. Meget god duft av mørke bær og litt urter og krydder. Rund og god på smak med en fin fruktighet. Riktig bra balansert syre og sødme. Meget mild tannin. Lang og god ettersmak. Vil fungerer godt sammen med en lammegryte. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.