I Norge selges mer enn 60% av all vin på boks. Det er bare USA og Frankrike som drikker mer pappvin per skalle enn oss.

Det har skjedd noe med pappvinen de siste ti, tolv årene. Der man før tenkte billig vin og design, så er det nå bedre vin i boksene enn noen sinne tidligere. Det er ingen tilfeldighet. Kunnskapen om vin og kvalitet har blitt temmelig høy i Norge og det er faktisk ikke så mange andre ikke produserende land som kan slå oss på handen akkurat der.

Pappvin er ferskvare og ikke en vin som skal lagres. Rent faktisk er det såpass mye ferskvare at du bør se på tappedatoen på boksen. Er den eldre enn fire måneder, så bør du kanskje se etter en annen boks. Ikke det at vinen er ødelagt, men kvaliteten på vinen kan være dårligere.

Som Godt Drikke har skrevet tidligere, så bør all pappvin oppbevares i kjøleskapet. Uansett om det er rød- eller hvitvin. Ene og alene for at holdbarheten blir bedre. Varme tar livet av fruktighet og andre smaksaromaer i vinen, noe som ikke skjer om vinen står kjølig. Ta heller ut rødvinen en stund før den skal drikkes og tapp den på en karaffel og la den få rett temperatur. Og så helt til slutt. En bag in box som er åpnet, bør brukes i løpet av cirka tre uker.

Meinklang Burgenland Red 2019. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 489,90

Druene er St. Laurent 10%, Zweigelt 60%, Blaufränkisch 30%. Spontangjæret og ufiltrert. Disete røde farge. Duften har røde bær, urter Vinen har en god fylde, fruktig og bra balansert syre og sødme. Mild tannin. En lang og god ettersmak. Passer glimrende til kos og pasta. Meget godt kjøp.

Tariquet Chardonnay 2019 Frankrike, Sørvest, Côtes de Gascogne. Pris kr. 489,90

Drua er Chardonny Lys strågul på fargen. En frisk duft av sitrus og epler. Hint av urter. Smaken er frisk  og fruktig men samtidig rund. Lever godt opp til duften med modne epler og sitrus.  Bra sødme og syre. Riktig fin ettersmak. Passer bra til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.