Foto. Kristin Ballovarre

Ikke la deg lure av Sørlandsbryggeriet.

Først trodde jeg det var et nytt mikrobryggeri, ”Det Lille Sørlandsbryggeriet” da jeg sto med ølet deres ”Sør” i handen nede på butikken. Og det så jo litt morsomt ut med en etikett som ser litt hjemmesnekret ut og historien om Bryggerimester Leif Christian som ikke hadde brygget øl på mais før. Personlig liker jeg lagerøl brygget på mais. For eksempel  Meteor Pils som er et fantastisk øl. Så derfor ned i handlekurven med ”Det Lille Sørlandsbryggeriet.”

Og skuffelsen var enorm da jeg smakte ølet. Fargen er lys gul. Flott skum, lite eller ingen duft. Smaken er litt som vann med noe bitterhet i ettersmaken. Med andre ord, et øl for den som ikke liker øl.

Luringene.

Ennå mer irritert ble jeg da jeg leste at ølet var brygget på Arendals Bryggeri og ”Det Lille Sørlandsbryggeriet” holder til på Stortingsgata i Oslo og i følge Purehelp ikke har noen ansatte. Så hvem i helvete er Bryggerimester Leif Christian? Og dette bryggeriet uten bryggeri eies igjen av Agardh Holding AS som holder til på Bygdø Alle. Og da dukker det opp noen navn som er kjent. De to tidligere Carlsberg herrene Jan Bodd og Stig Sunde som i dag eier blant annet Synøve Finden og Sørlands Chips. Så det er vel en naturlig forklaring på hvordan de havner med et liksom øl i de tre supermarkedkjedene vi har i Norge. Om du synes Sagene Bryggeri var noen luringer, så er de amatører sammenlignet med ”Det Lille Sørlandsbryggeriet.”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.