Inderøy Gårdsbryggeri kommer fra Inderøy i Nord-Trøndelag

Det brygges i ombygde melketanker og kapasiteten er 360 liter per brygg. Ølet er inspirert av klassiske engelske og tyske øltyper. Det er verken filtrert eller pasteurisert og får ettergjære på flaskene. Ølet er lokalt håndverk fra brygging til tapping, noe også mange av navnene bærer preg av.

For å framheve smaken kan lyse øltyper serveres ved 6-10ºC og  mørke typer ved 10-16ºC. Ølet har et alkoholinnhold på ca 4,5%.

beer_89103Kvamsholmer er inspirert av øltypen Kölsch. Ølet er lyst og passer utmerket som tørstedrikk til hverdag og til fest. Ølet er lokalt håndverk fra brygging til tapping. Det er verken filtrert eller pasteurisert og får ettergjære på flaska. Dette gir et «levende» øl med lang holdbarhet. Malt og humle av god kvalitet bidrar til å gi ølet fyldig smak og særpreg.

Hommeløl har sitt utgangspunkt i en velhumlet engelsk bitter. Navnet har det både fra Hommeldalen i Trøndelag og det lokale dialektordet for humle.

Dypgylden til brun farge, disig, med et bra skum.

Aromaen er ganske kompleks og har toner av malt, noe frukt og humle, også tre, einer og harpiks, et hint av krydder, kanskje også et lite anstrøk av røyk. Smaken har preg av tre og harpiks med bra humle, igjen med et hint av røyk. Om forbildet er engelsk, så bærer Hommeløl med seg minner om tradisjonelt norsk heimebrygg. Jeg liker det!

IMG_1573 (Small)Soddøl er inspirert av engelsk Pale Ale. Ølet er kobberfarget, har lett maltsmak, middels bitterhet og passer bra til sodd og mange andre matretter. Ølet er lokalt håndverk fra brygging til tapping. Det er verken filtrert eller pasteurisert og får ettergjære på flaska. Dette gir et «levende» øl med lang holdbarhet. Malt og humle av god kvalitet bidrar til å gi ølet fyldig smak og særpreg.

Barsk er heftig nok til at den forsvarer navnet sitt.

Bronsefarget øl, svakt disig, med et høyt til moderat hvitt skum.

Deilig og sterk aroma av fruktig humle, toner av appelsiner og ananas. Også toner av harpiks.

Smaken er ganske riktig tydelig humlepreget gjennom det hele, men bakkes også opp av en anstendig maltsødme. Harpikstoner, noe frukt også. Lang bitter ettersmak. Bra munnfølelse til å være en IPA på bare 4,5%. Anbefales!

1210Inderoy_GardsbryggeriDette ølet, som stilmessig er en engelsk porter, har Inderøy Gårdsbryggeri gitt navnet Ankerøl som en hyllest til trebåtmiljøet i Kjerknesvågen i Trondheimsfjorden. Men «et anker» var også i sin tid (fra 1683) en norsk måleenhet for øl, som tilsvarte 38,6 liter. Meget mørk brun farge på ølet, nesten svart, med et fint og kremig lysebrunt skum. Fin røstet aroma med toner av sjokolade, mild kaffe og treverk. Deilig smak av røstet malt og kaffe, hint av sjokolade og mørke frukter, med en anstendig bitterhet i ettersmaken. Dette er en velbalansert porter, og jeg synes den er det aller beste ølet fra Inderøy Gårdsbryggeri – men så er jeg da også fryktelig glad i portere!

 

Inderøy Farmannsøl er en stout fra Trøndelag – om dette er en øltype som «farmennene» opprinnelig hadde med seg fra England, så er det interessant å se hvilket fotfeste den begynner å få i Norge. Og det dreier seg ikke lenger bare om Guinness – alle småbryggerier som starter opp synes å være interessert i å ha en stout i sitt utvalg.

Svart farge på ølet, med et høyt til moderat gråbrunt kremig skum som varer lenge. Fin røstet aroma med toner av sjokolade og kaffe, noen osteaktige og lett syrlige toner også. Smaken har moderat sødme og et røstet preg med en viss fruktighet, toner av kaffe som forventet. Askeaktig tørr avslutning. Ikke noe dårlig forsøk fra Inderøy Gårdsbryggeri.

Fra Inderøy Gårdsbryggeri i Nord-Trøndelag kommer Kvitweiss, et hveteøl i tilnærmet tysk stil.IMG_1594 (Small)

Blekgul farge på ølet, høyt hvitt skum.

Nokså sterk «parfymert» aroma, toner av modne bananer og kryddernellik.

Lett i kroppen, «crisp» munnfølelse (bør drikkes godt avkjølt). Smaken har toner av kryddernellik, med en «støvet» avslutning. Noen vil kanskje etterlyse et tydeligere nærvær av malt, men dette er like fullt et forfriskende og lettdrikkelig øl!

Som alle forstår, har jeg ikke smakt alle øltypene selv. Så, denne gangen har jeg brukt www.cardinal.no  og www.ratebeer.com som kilder. Inderøy Gårdsbryggeri sin hjemmeside, finner du her   www.igb.no

Som vanlig vil vi opplyse at dette er et prosjekt som ene og alene står for Godt Drikke sin regning. Bryggeriene eller bryggeriforeningen er ikke involvert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.