Hvor seriøs er Dagbladets øltest? Eller er det bare en fest i godt selskap?

I mange år var Dagbladet min favoritt avis. Høydepunktet i min tidlige ungdom var når Dagbladet kom i kiosken og man gikk på kafe, ja du leste riktig, det var så lenge siden at det het kafe, drakk kaffe og leste Dagbladet.

Senere, da jeg hadde flyttet fra Norge lette man byer tynt etter internasjonale pressekiosker for å finne avisen. Høydepunktet var når man fant dagbla som bare var tre, fire dager gamle. Først leste man dusteforbundet, så leste man kulturen og håpet det sto noe om LSK og Tom Lund i sporten.

Etter hvert, så var ikke stoffet til Dagbladet så spennende lenger. Til og med VG sine kultursider ble bedre. Dusteforbundet forsvant og det gjorde Tom Lund og LSK også.

Da jeg kom tilbake til Norge, kjøpte jeg Dagbladet igjen… og etter noen år, det vil si i går, dukket Dusteforbundet opp igjen. Ja, ok. Ikke Dusteforbundet men dustene.

Seriøst.

Jeg lurer sterkt på, hvor seriøst Dagbla tar sine såkalte smakninger. Ser man på nettet, er det en fyllefest. (http://www.dbtv.no/?vid=2420173492001) En av de mer amatøraktige smakningen jeg har sett. Uansett om det er øl eller vin.

Og det gjør meg irritert. Eller, som den lillestrømlingen jeg er, fly forbanna. Det er så utrolig respektløst. Først så tigger de seg til øl til en smakning. Greit nok. Bryggeriene sender det frivillig. 11 mennesker tester 34 øl. Svelger og smiler og kommer med mer eller mindre morsomme kommentarer. Helt greit det også. Så håner avisen de som har laget ølet ved å publisere det som en seriøs smakning. Og det er ikke greit. Det er ikke en smakning eller øltest når 11 mennesker drikker seg mer eller mindre beruset og kaster en terning.  Det forteller bare at de eventuelt hadde det ”gøy” på bryggerienes regning.

Hva er meningen.

Hva vil jeg med dette her? Jeg har ikke det minste i mot at folk kommer sammen og tester øl, drikke og ler eller synger dårlige drikkeviser. Det jeg har noe imot, er at såkalte eksperter og ”folkepanel” drikker seg gjennom eks antall øl og krever å bli tatt seriøst på det. Skal man publisere resultatet, så vær i det minste edru. Og man er ikke edru om man tester 34 øl og svelger. Om man på død og liv må svelge under en test, ja, da får man fordele testen over flere dager. Eller spytte mens man tester og drikke slatter etterpå.

Jeg undres om Dagbladet sitt smakspanel tester vin på samme måte. Smatter seg gjennom et femtitall flasker og blir rimelig beruset før de kaster terningen sin?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.