Det er nesten skremmende hvor sundt øl er. Om man skal tro alle forskningsrapporter som kommer om øl konsum, så må øl-drikkerne være garantert et evig liv. Og det her på jorden.

Det siste om øl og sunnhet, kommer fra Finland. Nærmere bestemt fra Dr. Tero Hirvonen ved det finske folkehelse instituttet (Kansanterveyslaitos) i Helsingfors. De gjennomførte en detaljert studie av 27.000 middelaldrende menn som drakk minimum en flaske øl om dagen og konkludere med at det minsket risikoen for nyresten med opptil 40%.

Hirvonen mener at det er både vannet og alkoholen som finnes i øl ,øker urinmengden samt  fortynner den. Dermed redusere risikoen for dannelse av nyresteiner. Alkohol kan også øke utskillelse av kalsium som er hovedbestanddelen av nyrestein , ifølge  Hirvonen.

Søvnløshet.

En annen ny rapport som kom i år fra  Indiana University School of Medicine, viser at øl har veldig god virkning mot søvnløshet. Og her er det ikke snakk om store mengder øl som skal til. Det rekker med 15 milliliter, altså sånn cirka en teskje med øl, for å gi en bedre nattesøvn. Samme rapport viser forøvrig at større inntak av alkohol gjør at man sovner, men det er veldig dårlig søvn da den forstyrrer REM søvnen. Så frem med teskjea og ølen. Her skal soves.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.