Charles Smith er en underlig, men svært så dyktig vinprodusent.

Han vokste opp rett utenfor Sacramento, California med en fransk far og en walisisk mor.  I ung alder, begynte han en lang reise og en endte opp i Danmark på grunn av en dansk jente. I ni år jobbet han som manager for en rekke rockeband samt laget Europa turneer for en rekke andre band. Akkurat som Satyricon musikeren Sigurd Wongraven, ble Charles Smith fasinert av vin på sine turneer. Og ”wining and dining” ble i følge ham selv en katalysator for den karrieren han har i dag. Nemlig som en av Washington States beste vinprodusenter.

Etter ni år i Danmark, flyttet han tilbake til USA. Så i 1999 åpnet han en vinbutikk i Seattle. På en reise samme året, møtte han en franskmann i den lille byen Walla Walla. De fant fort ut av at de hadde samme fasinasjon for Syrah druen. Charles Smith ble mer en hurtig overbevist om at det eneste riktige var å flytte til Walla Walla og lage sin egen vin. Så i vino-rose-20152001 slapp han sine første kasser med egen vin, nemlig 1999 årgangen av 1999 K Syrah. Siden har det gått slag i slag. I 2008 ble han utropt av Wine & Spirits magazine som ” “Best New Wineries of the Last Ten Years,” og “Winery of the Year” og i 2009 2009 Food & Wine magazine utrope ham som årets vinprodusent i USA.

Charles Smith har blitt beskyldt for å være en ekstremt dyktig markedsfører av seg selv og sine viner. Som om det skulle være noe negativt, for man kan ikke komme utenom at han lager noen fantastiske viner. Så bra rødviner at Robert Parker ga en av hans rødviner hele 99 poeng. De siste årene har han også produsert hvitvin og rosévin. Og disse vinene er veldig Italia inspirerte.

Charles Smith Vino Rosé Sangiovese 2015 USA, Washington 87 poeng.

Fargen er lys lakserosa. Lekker duft av melon, modne røde bær og hint av sitrus. Fin frisk smak med litt bitterhet. Farlig lettdrikkelig.  Denne vinen ligger tettere på Provence enn Italiensk rosévin og man får virkelige mye vin for pengene. Passer best sammen med gode venner etter en lørdagslunsj ute en varm sommerdag. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.