Øl, dessert og gammelt wienerbrød.

0

Den kjente avistegneren Gösta Hammarlund, skal en gang ha sagt, «Øl passer til alt unntatt wienerbrød, men hva skal du med wienerbrød når du har øl?»

Og i disse visdomsordene ligger det mye sannhet. Øl er enklere å bruke enn vin. Det er egentlig veldig få regler man skal huske og passe på, for å få en vellykket kombinasjon med mat.  Til dessert er egentlig bare tre grunnregler.
Til sjokoladedesserter passer i disse juletider en god juleøl, men stout og bokkøl går også kjempebra.
Til karamell, vanilje og kremdesserter kan du bruke bokkøl og porter. Om du er på der humøret, så passer krydrede øl veldig fint.
Nå kommer vi til den vanskelige delen. Frisk frukt. Det viktigste her, er at ølen ikke har for mye bitterhet. Så øl med lime, mynte eller sitron er fine alternativer. Om du serverer vaniljeis sammen med frukten, ja da er bokkøl tingen.
 Helt til slutt, i disse tunge juletider med alle kaker og tunge desserter, så behøver vi en riktig frisk og lett avslutning. Og hva passer vel ikke bedre enn en frisk bayer sorbett?
Det du behøver, er følgende.
 7 dl vann
400 g sukker
300 g glykose (fås kjøpt på apoteket)
2 fl Mack Bayer
saften av 2 lime og 2 sitroner
40da322653fea5f7f6f7d28a3ff2f0dd253dc7b5-2Kok sukker, glykose og vann til sukkeret har løst seg opp. Kjøl det litt ned og ha i sitronsaften og ølet.  Er du så privilegert å ha en ismaskin, så kjør den i maskinen ca en time. Om du som oss andre, ikke har en sånn mekanisme, så er ballongvisp saken.. Ha hele blandingen i en bolle og sett den i fryseren. Hvert 20 minutt, tar du den opp og visper. Når den har fått en sorbetaktig konsistens, kan den fortæres sammen med en Mack Bayer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.