Vinsnobberi og Bag in Box.

99432-Winemakers-Selection-Alberto-Fenocchio-Barbera-dAlba-580bVinsnobberi er noe av det morsomste jeg vet. Det finnes ikke noe annet som kan gjøre deg rikere, enn akkurat det.

For en del år siden, var jeg sammen med en vennegjeng i Frankrike. På den tiden så hadde vi akkurat tatt inn pappvin i sortimentet til danske og tyske supermarkeder. Noe som en av mine venner syntes var veldig forkastelig. Det var vin som man overhode ikke kunne drikke. Samtidig drakk han store mengder med dårlig landvin fra det lokale vinkooperativet og som, for å si det på rent norsk, smakte helt for jævlig.
Noe av det samme snobberiet opplevde jeg med vin vi solgte til restauranter i Danmark og Tyskland. Vi slet med å selge de inn… helt til vi doblet prisen. Da, var de ok.
Så, derfor tilbake til pappvin, eller Bag in Box. Norge er et av de land i verden der man selger mest Bag in Box. Mest for at man føler man får mest igjen for pengene. For oss som ikke drikker vin daglig, så er det også en grei løsning, da man kan la den stå i opptil tre uker etter at man har tatt det første glasset, uten at vinen skades av den grunn. Kvaliteten på vinen er selvfølgelig varierende. Akkurat som vin på flasker. Og, det er vin som ikke skal lagres, men drikkes her og nå. Av de Bag in Boxen med rødvin som jeg har prøvd og som jeg synes er veldig greie, vil jeg begynne med :
Winemaker’s Selection Alberto Fenocchio BARBERA D’ALBAfra Italia.
Vare nr 9943206 Bestillingsutvalget.
Den har en flott, dyp rød farge. Fin duft av bær. Smaken er fyldig, har frukt og en veldig god ettersmak.
Pris 399,90
Dona Dominga Syrah fra Chile, er også en av de boksene som er verdt å legge i varekurven.  Den har en lett og frisk smak. Har en flott dyp rød farge. Kan med fordel brukes til lam… eller bare drikkes.
Varenr: 8006006 og er i basisutvalget.
Pris: 329,90
Neste på lista som jeg synes er god, erRobertson Cabernet Sauvignonfra Sør-Afrika. Fargen er neste blårød, smaken lett2012rodbib46_45_jpg_458264b og fruktig. Bra balansert mellom sødme og syre.
Varenr; 1460706 og er i basisutvalget
Pris: 369,90
Den siste på dagens liste, erLindemans Bin 45 Har en god frisk duft, en lett fruktig smak, men, synes jeg, litt for kort på 2012rodbib36_58_jpg_458253bsmaken.
Cabernet Sauvignon fra Australia.
Varenr: 4294006 Basisutvalget.
Pris: 409,90
Jeg har ikke med noen hvite viner denne gangen, men skal komme tilbake til det ved en senere anledning.

4 KOMMENTARER

 1. Har ikke smakt de andre vínene du nevner, men denne synes jeg var veldig god å bare kose seg med en fredags kveld: Winemaker’s Selection Alberto Fenocchio BARBERA D’ALBA. Passer også utmerket til en hyggekveld med ost og kjeks.
  Riktignok kjøpt på flaske. Bag in box av denne har jeg aldri sett så den må kanskje bestilles siden du skriver «bestillingsutvalget»?

  • Hei Inger-Lill.
   Den kan du bestille på ditt lokale vinmonopol som bag in box. Enig med deg at det er en riktig kosevin 🙂
   Hilsen
   Vidar

 2. Takk for svar!
  Vet du forresten om det er mulig å få tak i Barbera d´Alba Giacosa Fratelli Bussia 2010? Den er søkk borte fra vinmonopolets hyller…….. Og selvfølgelig en av mine favoritter som jeg ble veldig glad i. Jeg har prøvd meg på 2011- årgangen, men det var noe helt annet og på langt nær samme opplevelse. Rett og slett en skuffelse!

  • 2010 årgangen finnes fortsatt som magnum flaske. (150 cl) Den kan du bestille på vinmonopolet der du handler. Den koster 280 kroner.
   Det er jo desverre sånn at når en årgang er slutt, så er den borte for alltid. Og det er litt typisk at de man blir riktig glad i, forsvinner alt for fort 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.