Man leser titt som tett at prisene på Bordeaux viner farer til himmels på de forskjellige auksjonene rundt omkring i verden.

bordeaux i hyllerMen, det behøver så langt ifra bety at all Bordeaux vin blir solgt. Om man tar en kikk på den fem største vinhusene i verden, så viser tallene deres at salget deres har minsket femten prosent under 2013 sammenlignet med tidligere år.

Og som om det ikke er nok, så minsket salget på Londons Vinbørs. Live-Ex Fine Wine med tre prosent i 2013, etter en nedgang på ti prosent i 2012 og sytten prosent i 2011, rapporterer  Bloomberg.com .

– På grunn av minsket etterspørsel av Bordeaux vin, så har markedet krympet betraktelig. Folk er skuffet på de seneste tidenes primeurkampanjer, sier Paul Hammond, sjef for det Londonbaserte IG Wines Ltd.

Også Auksjonshuset Christie’s er bekymret for  prisfallet på de fine vinene. David Elswood, internasjonal sjef for vin på Christie’s, forteller til Bloomberg.com at de har konstatert at prisene for Bordeaux vin har sunket med 25-30 prosent siden 2011.

-Det har ført til at vi har vært nødt til å omvurdere verdien av primører fra Bordeaux, forteller han.

Burgund

Han forteller at nå er det Burgund vin som topper, selv om vinen fra Burgund bare representerer tjue prosent av salget.

Salget av Bordeaux vin, tror han første vil endre seg når bordeauxkampanjene blir mer attraktive og prisene blir satt mer realistisk.

-Noe positivt må skje, avslutter David Elswood.

 Oversvømmelse i Bordeaux.

La GaronneSom om ikke det skulle være nok med prisfall på de ”fine” Bordeaux vinene, så har kraftig regn ført til flom langs elven La Garonne, sør for Bordeaux, ifølge decanter.com.

-Alle eiendommene ved elven har blitt oversvømt, forteller Youmna Asseily, vinmaker på Château Biac, ifølge decanter.com

– Noen områder fortsatt helt under vann, fortsetter han.

Han forklarer at flommen i det langeløpet er en stor trussel mot smaksaromaene i druene.

Utvannet vin, er ikke morsomt mener man på Godt Drikke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.