Macks Isbjørn på gatene i Nord Norge

For første gang siden 2009 er Mack sitt lagerøl, Isbjørn, i butikkene.

Etter mye motgang de siste årene, er det gamle ærverdige bryggeriet Mack tilbake for fullt. Tilbakelagt er bygging av nytt bryggeri, flytting og innkjøringsproblemer. Og fremfor seg har de mange nye muligheter samt den største nylanseringen noensinne.  Med 12 nye produkter… og noen gamle.

Til glede for mange fra Nord Norge, relanserer Mack Isbjørn. Med nytt design og den gode gamle smaken… og ikke minst i lavprissegmentet, vil den nok gi Tuborg og mange av de andre ”billige” øltypene, en riktig god konkurranse. For den har en riktig god kvalitet.

Det som jeg opplever som riktig spennende i denne kjempelanseringen av Mack, er de nye øltypene.

Mack Witbier kommer i to varianter. En for butikk og en sterkere variant for Vinmonopolet. Felles for begge er at de er tilsatt appelsinskall og koriander i slutten av kokingen, noe som rent faktisk gir en spennende aroma og god friskhet. En annen sak begge har felles, er at de er filtrert og krystallklare.

wirbier 6Butikkvarianten har en fin lysgul farge, en flott skumtopp. Duften er flott krydder og, ikke så rart, koriander og sitrus. Smaken er klassisk witbier og herlig frisk. Må bli sommerens opplevelse. Alkoholprosenten er 4,5 prosent.

Polvarianten er kanskje et av de bedre hveteølene jeg noen sinne har drukket. Akkurat som sin lillebror i butikkene, så har denne også en flott lysgul farge, en flott skumtopp og en del mer smak enn butikkvarianten. Alkoholprosent 6.5 prosent.

Som med witbiern, er Mack IPA brygget i to varianter. Til butikk og Vinmonopolet. Begge typene er filtrert og har en krystallklar farge.

Butikkvarianten har en flott, gylden farge, et godt skum og en bra duft av humle. Smake har en god bitterhet, fin sødme og masse av friskhet. Om jeg ikke hadde smakt Macks IPA til Vinmonopolet, ville jeg sakt dette var en virkelig god opplevelse. Og det er det jo også. Men, om jeg hadde syslet med å kaste terninger i hytt og vær, ville den fått en god femmer. mack ipa 6Sekseren går nemlig til Vinmonopolevarianten. Den har nemlig alt det som Mack IPA butikk har. Bare mye mer uten at det blir for mye.

Om dette er øl-trenden fra Mack i tiden som kommer, så er jeg veldig sikker på at Mack vil lykkes med sin satsning i årene som kommer.

Godt Drikke vil komme tilbake til Mack sine andre produkter ved en senere anledning.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.