Jeg elsker riesling fra Tyskland. Heldigvis er jeg så heldig at jeg får smake en del.

Riesling er en av de druene som brukes til å lage noen av verdens beste hvite viner. Og til men store glede, så er den siden 1996 den mest utbredt drua i Tyskland. Første dokumentasjonen om riesling, stammer fra Rüsselsheim i nærheten av Rheingau i 1435. Andre funn tyder på at riesling var en velkjent kvalitetsdrue lenge før dette.

Juliusspital Würzburger Stein Riesling Trocken Erste Lage 2019. Tyskland, Franken Pris kr  237,90 Poeng 93/100

Gulgrønn på fargen. God duft av sitrus, grønne epler og små hint av blomster. Fruktig og fyldig på smak. En lekker frukt med epler og sitrus. Meget bra balansert syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. En vin som fungerer meget bra sammen med fet fisk. Meget bra kjøp.

Kloster Eberbach Steinberger Riesling Kabinett 2018. Tyskland, Rheingau Pris kr. 199,90 Poeng 90/100

Fargen er lys strågul. God duft av frukt, sitrus og vinkjeller. Smaken lever opp til duften med sin gode balansert syre, friskhet og frukt. Meget lekker ettersmak. Den vinen passer virkelig bra sammen med ost og kos. Meget bra kjøp.

Wittmann 100 Hügel Riesling Trocken 2020. Tyskland, Rheinhessen.  Pris kr. 158,- Poeng 87/100

Her er fargen gulgrønn. Duft av sitrus, epler og urter. God frisk og fyldig på smak. Samme sitrus, epler som i duften og en frisk fruktighet. Bra syre og sødme. Meget bra ettersmak. En vin som passer bra til kos og til skalldyr på brygga. Meget bra kjøp.

Dönnhoff Riesling Trocken 2020. Tyskland, Nahe. Pris kr. 139,90 Poeng 85/100

En gulgrønn farge. God duft av sitrus, epler og blomster. Smaken er frisk og ung med epler og sitrus. God syre. Frisk og god ettersmak. Passer fint sammen med sommerens skalldyr og fisk. I forhold til pris er det veldig mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.